Notícies

  Dilluns, 11 de març de 2013

Una fuita d'aigua provoca un esvoranc al carrer Jaume I

Les obres per reparar el desperfecte s'allargaran una setmana

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat la reparació del paviment asfaltat on ha aparegut un flonjall, just a l’encreuament entre el Passeig del Terrall i l’Avinguda Jaume I, a l’inici de l’Avinguda Carrasco i Formiguera. L’actuació, que s’allargarà una setmana, consisteix en aixecar l’asfalt, reposar terres i compactar, instal·lar una nova canonada i refer el paviment.

Segons els tècnics municipals l’enfonsament s'ha produït per una fuita d’aigua a l’antic desguàs sobreeixidor de les basses del Terrall, construït amb totxana, i que estava molt deteriorat. La fuita ha provocat que l’aigua s'anés filtrant a poc a poc pel subsòl fins que ha acabat fent un flonjall. El forat, de 2m², va aparèixer divendres mentre els operaris municipals acordonaven la zona en adonar-se que l’alçada del paviment havia baixat considerablement respecte a la resta de la via, cosa que indicava un possible esfondrament imminent.

Les obres, que s’allargaran una setmana, consisteixen en la construcció d’un pou de registre i en la reconducció de l’aigua cap al clavegueram general a través d’una nova canonada. Prèviament els operaris municipals faran un sanejament de la zona, analitzant l’estat de les canonades i detectant les possibles fuites.

El forat del paviment, que els operaris han ampliat a 10m² per poder-hi treballar, es troba ara rodejat de tanques per impedir l’accés al públic. Per la seva part els vehicles poden circular per la zona passant amb precaució pel costat del flonjall i seguint la senyalització.

Imatge de l'esvoranc del carrer Jaume I (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa