Notícies

  Dimecres, 12 de juny de 2019

Demà dijous, el CEI de les Borges acollirà una jornada per analitzar la qualitat dels petits productors d'oli d'oliva verge extra

La jornada, que començarà a les 9.45 hores, compta amb més d'una cinquantena d'inscrits

Demà dijous, 13 de juny, el Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques acollirà una nova edició de les Trobades de Mestres i Operaris d'Almàsseres que s'organitzen arreu de l'estat. La jornada compta amb més d'una cinquantena d'inscrits i analitzarà l'esforç de petites almàsseres per defensar el valor afegit d'aquestes produccions d'oli d'oliva verge extra.

A les 9.45 hores, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, inaugurarà la jornada acompanyat del consultor tècnic d'olivicultura, Miguel Abad, el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, el president del Clúster de l'Oli de Catalunya, Ramon Barrull, i el director de l'Àrea Agroalimentària d'Interempresas Media, David Pozo.

Durant les ponències, que s'allargaran fins a les 14 hores, s'exposaran estratègies de producció basades en la qualitat, l'optimització dels equips d'extracció específics per a petites produccions i la importància de la cultura de l'oli i la tradició com a fonaments per a la producció del futur. 

La idea és que presidents i membres dels consells reguladors de les cooperatives, molins i almàsseres, així com productors i venedors d'oli d'oliva verge extra, comparteixin idees i sinergies i proposin solucions a les problemàtiques a què s'enfronten diàriament.

A les 13.15 hores està prevista una taula rodona al voltant de l'estratègia i els reptes per captar al consumidor de l'oli gourmet i, finalment, a les 14 hores, hi ha programada una exposició d'AOVE's a càrrec del Clúster Oleícola de Catalunya i del Centro de Interpretación Olivar y Aceite de Úbeda.

Jornada tècnica 'La qualitat de l’oli, del camp fins al consumidor' celebrada a les Borges el gener passat (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa