Notícies

  Dijous, 14 de març de 2013

Les Borges mesura el nivell de camp electromagnètic de la població

Els ciutadans podran consultar els resultats de l’estudi al web del projecte de Governança Radioelèctrica impulsat pel Govern.

Les Borges ha començat a mesurar el nivell de camp electromagnètic procedent de les antenes de telefonia mòbil i altres emissors a la població gràcies a un equip portàtil, cedit per la Generalitat de Catalunya. Els ciutadans podran consultar els resultats de l’estudi al web del projecte de Governança Radioelèctrica impulsat pel Govern.

Els tècnics municipals ja han recollit dades al col·legi Joan XXIII, i el proper dilluns ho faran al col·legi Mare de Déu de Montserrat i l’IES Josep Vallverdú. Properament es mesuraran altres punts que la Generalitat determina com a sensibles, com la llar d’infants, la residència d’avis, el Centre d’Atenció Primària (CAP), altres edificis públics i zones de jocs infantils.

Els ciutadans interessats a més, podran demanar que es mesuri un lloc concret del municipi. Després de mesurar les freqüències, l’Ajuntament fa tramesa dels resultats a la Generalitat, que amb els valors obtinguts elabora un mapa que es pot consultar al web www.liferadioelectricgovernance.cat, a més d’altra informació d’interès sobre el tema com ara resultats de les mesures efectuades, legislació i principals informes científics.

En cas que les dades indiquin que els nivells electromagnètics són un risc per la salut, la Generalitat iniciarà les actuacions necessàries.

Segons Enric Mir, alcalde de les Borges, “aquestes actuacions de control de nivells de camp electromagnètic permetran que els veïns coneguin de primera mà quin és l’impacte que generen la mitja desena d’antenes de telefonia mòbil instal·lades dins nucli urbà i al seu voltant. La mesura està encarada a donar solució a la inquietud que pugui generar la convivència prop de les antenes pels possibles efectes de les ones electromagnètiques en la salut de les persones”.

En el projecte al què s’ha sumat el consistori de les Borges també hi participen un centenar d’ajuntaments de tot Catalunya, i està impulsat per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Un tècnic recull les dades als punts indicats (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa