Notícies

  Divendres, 15 de març de 2013

Queda prohibit encendre foc en zones forestals

Per fer-ho es necessita una autorització expressa

Des del 15 de març i fins el proper 15 d'octubre està prohibit fer cap tipus de foc en terreny forestal -excepte si es disposa de l'autotització corresponent-. Es tracta d'una prohibició recollida en el Decret 64/1995 i que té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la seva finalitat: no es poden cremar restes de poda, d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni tampoc marges pròxims a zones forestals. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni relacionats amb l'apicultura. En les àrees recreatives i d'acampada i en les parcel·les de les urbanitzacions, només es podrà fer foc si s'utilitzen barbacoes d'obra amb les mesures de prevenció d'incendi adequades.

Segons han explicat els Agents Forestals de les Garrigues a Ràdio les Borges, qui vulgui encendre foc necessitarà una autorització expressa: en el cas de cremes d'esporga o de caràcter agrícola cal demanar-la a l'ajuntament del terme en qüestió i, en el cas de focs d'esbarjo, l'autorització s'ha de sol·licitar a l'oficina comarcal del departament d'Agricultura que, a les Garrigues, es troba a l'Avinguda Francesc Macià, 1-3, de les Borges.  

D'altra banda, des del departament d'Agricultura informen que també queda prohibit llançar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals o industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa