Notícies

  Divendres, 15 de març de 2013

Més de 500 inscrits a la 17a Trobada de Puntaires de les Borges

La cita serà aquest diumenge i acollirà participants d'arreu de Catalunya

Organitzada per l’Associació de Dones la Rosada en col·laboració amb l’Ajuntament, la jornada arrencarà a les 10.00 hores i s’allargarà fins al migdia, i inclourà un rifa. Durant el dia les puntaires faran una demostració d’aquest art tradicional i mostraran a curiosos i visitants les seves creacions elaborades amb els boixets.

El públic també podrà passar per la vintena de parades de venda de productes relacionats amb les labors, com fils i didals, que estaran obertes tot el matí.

Les puntaires es concentraran al Pavelló de l’Oli, on després de la recepció començaran els treballs d’elaboració de puntes de coixí. S’hi podran veure diferents peces com mocadors, roba per nadons, ventalls i mantells, elaborades a mà i amb diferents tècniques com la blonda catalana o la punta tradicional. A mig matí l’organització repartirà l’esmorzar als participants i més tard donarà un obsequi commemoratiu de la trobada a tots els inscrits.

A més, es vendran tires de números per la rifa que tindrà lloc al final de l’acte i en la què se sortejaran una cinquantena de regals, obsequi dels diferents comerços de la població.

La cloenda, a les 13.45 hores, anirà a càrrec de la presidenta de l’entitat, Isabel Escudero, i de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, qui afirma que la trobada “és un acte de germanor entre les puntaires d’arreu de Catalunya, a les quals cal agrair i donar tot el suport, ja que amb les seves obres d’art mantenen viva una de les tradicions més nostrades”.

Les puntaires –bàsicament dones grans però també joves i algun home- provenen principalment de les terres de Lleida, tot i que també n’hi ha de Barcelona, Tarragona i Girona.

Trobada de puntaires d'una edició passada (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa