Notícies

  Dijous, 27 de febrer de 2014

L'espectacle musical "El setge a Lleida, 1707" arriba al Teatre Foment de Juneda

Es representarà el diumenge, 2 de març, i narra el setge de les tropes borbòniques al turó de la Seu Vella

El proper diumenge, 2 de març, a les 18 hores, el Teatre Foment de Juneda acollirà la cantata "El setge a Lleida, 1707". L'obra explica els fets que van passar el novembre de 1707 quan les tropes borgòniques de Felip V van assetjar el turó de la Seu Vella. El fet, va ser un episodi important dins de la Guerra de Successió, que va acabar amb la capitulació de Barcelona, l'11 de setembre de 1714.

Aquest espectacle, que s'inspira en la recuperació d'una cantata fins ara desconeguda titulada "Sur la prise de Lérida", de Jean Baptiste Stuck Batistin, músic de la cort de Versalles al servei del duc d'Orleans, combina melodies populars amb testimonis teatralitzats. Els protagonistes de la representació són un soldat de les tropes borbòniques, una pagesa de Lleida i un comerciant de sedes també lleidatà. Està representada pel Grup Quartana, la companyia de Teatre de Butxaca i la cantant Maria Altadill, que reprodueixen la sonoritat de l'època amb instruments com la flauta, el violoncel, el sac de gemecs o el flabiol.

L'obra està impulsada pel Consorci del Turó de la Seu Vella i s'ha dut a terme ja a diverses poblacions. La duració de la representació és d'una hora i l'entrada és gratuïta. Aquest acte està organitzat per l'Ajuntament de Juneda i patrocinat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Una imatge de la representació que va tenir lloc a la Seu Vella de Lleida (foto: naciodigital.cat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa