Notícies

  Dimecres, 20 de març de 2013

Espriu i Raspall, protagonistes del Dia Mundial de la Poesia a les Borges

L'acte tindrà lloc demà dijous a partir de les 18:30h a la sala d'actes de la biblioteca Marquès d'Olivart

La biblioteca Marquès d’Olivart commemorarà demà la jornada amb la lectura del poema “Només la veu” en diferents llengües i que es llegirà a moltes poblacions del país que celebrin el Dia Mundial de la Poesia. Després hi haurà interpretacions dramatitzades de poemes de Salvador Espriu en motiu del centenari del seu naixement i tancarà l’acte una lectura de poemes de Joana Raspall a càrrec d’una trentena d’alumnes dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat, i de l’INS Josep Vallverdú de les Borges.

La sala d’actes de l’equipament cultural acollirà a partir de les 18:30h un acte protagonitzat per 12 membres de diferents comunitats lingüístiques del municipi, que llegiran el poema en diferents idiomes com el català, el rus, el portuguès, l’àrab i el noruec, entre altres.

A continuació tindrà lloc l’especial Salvador Espriu que es dividirà en tres apartats: Espriu poeta, Espriu dramaturg i Espriu narrador, i que anirà acompanyat de música en directe. Els estudiants borgencs llegiran diferents poemes de l’autor així com el conte “El país moribund”. Per acabar, les alumnes de l’institut interpretaran un fragment d’”Antígona” i els membres del Grup de Teatre Nissaga un altre d’”Història d’Esther”. L’acte acabarà amb una lectura de poemes de Joana Raspall que anirà a càrrec dels nens i nenes de primària.

En l’acte hi col·laboren l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal, el Consorci per a la Normalització Lingüística, els col·legis Joan XXIII, Mare de Déu de Montserrat i l’Institut, l’Escola de Música de Borges, Juneda i Arbeca, el Grup de Teatre Nissaga i els usuaris de la biblioteca.

Imatge del Dia Mundial de la Poesia de l'any passat (foto: biblioteca Marquès d'Olivart)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa