Notícies

  Dijous, 21 de març de 2013

El Consell i ASPID signen un conveni per a la inserció laboral de persones aturades i amb discapacitat

ASPID ja compta amb un tècnic que treballa a les Garrigues

El passat dimecres, 20 de març, el president del Consell Comarcal, Juli Muro, i la presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Montse Bertran, van signar el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, a favor de la inserció laboral de les persones en situació d’atur i de les persones amb discapacitat a la comarca. Es tracta del primer conveni signat entre ASPID i el Consell Comarcal i té la peculiaritat que és el primer cop que ASPID té un tècnic directament sobre el territori de les Garrigues.

Per endegar aquest projecte, ASPID ha aconseguit la subvenció del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, com a promotora de les accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’Orientació per a l’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya, a la comarca de les Garrigues. En aquest sentit, Montse Bertran ha destacat que “per l’entitat, que tradicionalment ha fet inserció laboral a persones amb discapacitat, ara el que se’ns planteja és un nou repte que és atendre a qualsevol tipus de persona aturada, sigui quina sigui la seva condició”.

Amb aquest conveni, el Consell Comarcal de les Garrigues i ASPID, a través del seu Servei d’Integració Laboral, es comprometen a endegar programes, actuacions i acords orientats al foment de la inserció laboral en el mercat de treball de la comarca de les persones en situació d’exclusió sociolaboral i de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, ASPID preveu atendre al voltant de 100 persones en situació d’atur, algunes d’elles amb discapacitat, dels més de 1.080 desocupats que hi ha actualment a la comarca.

Per la seva banda, el Consell Comarcal es compromet a informar, orientar, assessorar i derivar totes les persones susceptibles de ser ateses en el marc d’aquest programa de col·laboració, així com les persones amb discapacitat que facin la demanda de treball al Serveis d’Integració Laboral d’ASPID. A més, per a la realització de les diferents accions d’atenció als usuaris, el Consell Comarcal cedirà de forma gratuïta a ASPID una aula de formació grupal amb pantalla i projector; una aula d’informàtica i alfabetització digital amb vuit ordinadors i impressora; i un despatx individual. Per l'altra part, el Servei d’Integració Laboral d’ASPID desenvoluparà, davant les persones en situació d’atur derivades des de les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya, accions d’informació, orientació i assessorament sociolaboral; de detecció i dinamització d’iniciatives d’autoocupació; de formació bàsica, instrumental, transversal i tècnica professional a través de la millora de competències personals i professionals; i d’atenció individualitzada durant tot el procés a curt, mig i llarg termini. Per desenvolupar totes aquestes accions, ASPID disposarà de professionals de l’àmbit social que desenvoluparan aquestes accions a la pròpia comarca.

Muro i Bertran en el moment de la signatura del conveni.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa