Notícies

  Dijous, 17 de setembre de 2020

Ponent Coopera posa en marxa una nova edició del títol d'especialització en Economia Social i Solidària de la Universitat de Lleida

El curs, on participen més de 40 persones, tindrà una durada de dos mesos i s'impartirà de manera totalment virtual a causa de la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19

Ahir dimecres, 16 de setembre, va tenir lloc l'inici de la tercera edició del curs d'especialització en economia social i solidària organitzat per Ponent Coopera. Al curs, que es farà en format virtual via la plataforma zoom, hi participen més de quaranta alumnes i la benvinguda inicial i presentació va anar a càrrec d'Anna Maria Capdevila, coordinadora del curs i membre de l'equip tècnic de Ponent Coopera.

El curs sorgeix de la cooperació entre l'àmbit universitari i el moviment cooperatiu i solidari de Ponent (la Universitat de Lleida, Ponent Coopera - Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida i la Coordinadora d'ONGD), per tal "d'apropar l'economia social i solidària (ESS) a l'entorn universitari i acadèmic". Capdevila, membre de l'equip tècnic de Ponent Coopera, va explicar que "aquesta edició suposa tot un repte per nosaltres, ja que mai hem fet un curs de durada tan llarga i amb tants participants de manera totalment virtual, però la situació actual és el que demana i tenim ganes de veure com va tot". També va remarcar que "el fet de ser virtual ha tingut molt bona acollida i ha permès que hi puguin participar persones d'arreu del territori interessades a formar-se en aquest àmbit però que abans no podien a impartir-se presencialment a la Universitat de Lleida".

Al curs hi participen més de quaranta persones de diferents àmbits: que es dediquen a la promoció econòmica i dinamització territorial com els professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori, estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització, i gent pròpia del sector que ja participa de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS.

El curs tindrà una durada de dos mesos, fins al 25 de novembre, i es realitzarà tots els dimecres en horari de tarda. El professorat està format per 15 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit. Una altra novetat d'aquesta tercera edició és que els alumnes hauran de realitzar un breu projecte al voltant de l'ESS que presentaran en les últimes dues sessions del curs. Es preveu que les presentacions dels projectes puguin ser presencials a la Universitat de Lleida, "sempre que sigui possible i respectant totes les mesures de seguretat establertes".

L'objectiu principal consisteix en "construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'ESS". El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l'ESS aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà a presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.

Al finalitzar cadascuna de les sessions, les persones assistents al curs, haurien de disposar d'una aproximació precisa a cadascuna de les realitats sectorials, i alhora conèixer, de primera mà, propostes alternatives per actuar des de l'ESS.

 

Primera sessió del curs que es va fer ahir (foto: Ponent Coopera).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa