Notícies

  Dilluns, 25 de març de 2013

El proper abril comencen les obres als carrers Santiago Rusiñol, Est, Catalunya i Comerç

Treballs que s'allargaran s'allargaran fins la propera tardor

El dilluns 15 d’abril començaran les obres per reposar els serveis i reformar completament el vial als carrers Catalunya, Comerç, Est i Santiago Rusiñol de les Borges Blanques, unes actuacions que previsiblement finalitzaran a mitjans de la tardor que ve. Els treballs, que tenen un pressupost de 262.880 euros, comportaran el tall del trànsit en aquests carrers per tal de minimitzar els problemes dels veïns per accedir a casa seva.

Les actuacions començaran pel carrer Santiago Rusiñol, on es canviarà el clavegueram, ja que els col·lectors són molt antics, i es farà la calçada nova. En aquest carrer, a més, s’hi construiran uns trams de vorera provisionals que seran substituïts més endavant, quan es construeixi la vorera definitiva. Una vegada finalitzin aquests treballs, a finals de maig, s’iniciaran els del carrer Comerç, per tal que, als mesos d’estiu, durant la campanya de fruita, les obres no causin molèsties als usuaris de la central frigorífica. En aquest carrer i al carrer Catalunya ­-on les actuacions començaran a meitats del mes de juny- els treballs consistiran en canviar l’antic clavegueram, que es troba en molt mal estat, i en la pavimentació nova de la calçada i la renovació de les voreres, adaptades a les persones amb mobilitat reduïda. Està previst que les obres en aquests tres carrers estiguin llestes per la Festa Major de les Borges, que se celebrarà el primer cap de setmana de setembre. Els treballs també s’aprofitaran per substituir la xarxa d’aigua potable actual.

Pel que fa al carrer Est, on algunes de les cases que limiten amb el Raval del Carme estan afectades per la humitat, les obres començaran a meitats de juliol i s’allargaran fins ben entrada la tardor. Aquí també es renovarà el sanejament i es tornarà a pavimentar la calçada. En aquest cas, però es respectaran les voreres, construïdes recentment.

Segons el regidor d’urbanisme, Francesc Mir, les obres serviran per “reparar la franja central d’aquests carrers, que presenta nombrosos desperfectes. D’altra banda, també se’n beneficiaran els veïns, del quals augmentarà la seva qualitat de vida gràcies a la millora dels serveis d’aigua potable, sanejament i de l’eliminació de les barreres arquitectòniques”. Mir també afirma que “aquests són uns dels carrers de les Borges que necessiten una reforma pel seu entorn, ja que en aquesta zona s’hi troba l’escola Joan XXIII, i això fa que diàriament hi circulin centenars de veïns de la població”.

Estat actual de la calçada del carrer Comerç.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa