Notícies

  Dimecres, 15 de setembre de 2021

Mengem Garrigues es constitueix com a cooperativa i estrena botiga en línia pròpia i les comandes per telèfon

Després d'un any de funcionament, les 15 sòcies han decidit consolidar el projecte "com a referents en distribució agroecològica"

Mengem Garrigues, la xarxa de productors i elaboradors de les Garrigues, celebra un any de vida i es constitueix com a cooperativa de serveis, estrena pàgina web pròpia i incorpora el servei de comandes per telèfon. Tal com vam informar des d'aquesta emissora, la xarxa va néixer durant l'estat d'alarma de la covid-19 "fruit de la necessitat de compartir eines de comercialització en línia i de distribució per tal de sumar esforços i fer viables els costos associats", segons van informar els seus promotors. 

La iniciativa, que a través de la seva botiga en línia es pot fer la comanda a domicili cada quinze dies, ofereix prop de 300 referències: verdures, pa, oli, carn, cosmètics, cerveses i espècies, entre altres productes que tenen un denominador comú: fet a les terres de Ponent.

Després d'un any de funcionament, les 15 sòcies del projecte han decidit consolidar-lo constituint-se com a cooperativa de serveis. Segons expliquen, això els permetrà presentar-se amb una marca pròpia, Mengem Garrigues SCCL, així com la professionalització dels serveis que presten amb la contractació de personal propi.

En aquesta línia, estrenen botiga en línia pròpia, "dissenyada a mida de les consumidores habituals del projecte". A més, obren un nou servei: les comandes per telèfon per a la gent gran, "que sovint és qui no té botiga al seu poble". Amb aquesta nova via de compra, "volem afrontar la manca de serveis en molts pobles del món rural i incidir així en la reversió del procés de despoblament". Amb la seva professionalització, Mengem Garrigues espera facturar "més de 250.000 d'euros i servir més de 5.000 cistelles a l'any".

Alimentem Ponent

Mengem Garrigues engega també una nova campanya publicitària, sota el lema 'Alimentem Ponent', donant el tret de sortida amb un vídeo promocional que pretén "remoure consciències per fomentar el cooperativisme i la implicació com a imprescindibles per a una transformació del model de consum i repoblar el territori".

Així mateix, aquest dissabte, 18 de setembre, està previst un acte de presentació de la Cooperativa Mengem Garrigues que també comptarà amb parades, tast de productes, cassola de tros i música en directe amb el grup Sonotone, que es farà a la Plaça Catalunya de Juneda a partir de les 17 hores. 

Mengem Garrigues s'ha consolidat com a cooperativa (foto: Mengem Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa