Notícies

  Dijous, 19 de maig de 2022

Aquest dissabte, jornada de networking i fira de joves empresaris i empresàries a les Borges

La jornada, inclosa en el projecte Enxarxa't de les Garrigues, es farà al matí, al Pavelló de l'Oli, i a la tarda hi haurà la fira als Jardins del Terrall

Aquest dissabte, 21 de maig, les Borges Blanques acollirà una jornada dedicada a l'emprenedoria jove de les Garrigues, en el marc del projecte Enxarxa't, amb la tercera Jornada Networking que se celebrarà durant el matí al Pavelló de l'Oli, i a la tarda amb la segona Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall. La jornada està organitzada per l'Oficina Jove de les Garrigues, el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament de les Borges Blanques.

En la presentació dels actes de dissabte, que es va ahir a l'Oficina Jove de les Garrigues, el president del Consell Comarcal de les Garrigues i secretari de l'Associació Leader de Ponent, Jaume Setó, va destacar la importància d'organitzar jornades per com aquesta i ha recordat que "és molt important que a la comarca tinguem gent jove que tingui ganes de fer coses i de quedar-se a viure aquí". Així ho va explicar:


Jaume Setó | Descarrega'l com a: | MP3

Per la seva banda, l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, va explicar que "sempre és una il·lusió sentir que es farà una fira de joves emprenedors, perquè amb els temps que estem vivint costa que la gent jove comenci a emprendre perquè és complicat i, per tant, a Borges ens fa molta il·lusió poder acollir aquesta fira" i va agraïr al Consell Comarcal, a la Generalitat i a l'Oficina Jove per organitzar aquestes jornades. Així ho va narrar:


Núria Palau | Descarrega'l com a: | MP3

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Maricel Segú, va felicitar la tasca que realitzen les tècniques de joventut de l'Oficina Jove de les Garrigues. En la seva intervenció, Segú va detallar el projecte Odisseu, en el qual està emmarcat l'Enxarxa't, que té l'objectiu d'incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals. "Volem que els joves tinguin totes les oportunitats que han de tenir, és a dir, oportunitats de feina i oportunitats d'habitatge", va destacar Segú i ha remarcar que "el retorn dels joves a la comarca és aportar riquesa al territori". Així ho va dir:


Maricel Segú | Descarrega'l com a: | MP3

Projecte Enxarxa't

El projecte té l'objectiu de facilitar als empresaris i empresàries un espai de treball, promoure l'intercanvi d'experiències i opinions, i generar noves idees empresarials. D'aquesta manera, l'Enxarxa't és un projecte codissenyat entre els empresaris i empresàries joves de les Garrigues, les tècniques de joventut de l'Oficina Jove i la referent d'ocupació juvenil, i amb el suport de les tècniques de promoció econòmica del Consell Comarcal de les Garrigues i de l'Ajuntament de les Borges Blanques, la tècnica AODL de les Garrigues Altes i la tècnica del PIJ de la Granadella. Amb el finançament de l'Associació Leader de Ponent, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Ajuntament de les Borges Blanques.

Tercera Jornada Networking Enxarxa't

Aquest dissabte, 21 de maig a les 10 hores, s'iniciarà la Jornada Networking Enxarxa't amb la presentació de la sessió, seguida d'una taula rodona amb casos d'èxit de diferents empreses liderades per persones joves de les Garrigues, com són la Cooperativa Tres Cadires, 9 Segons, Mengem Garrigues i Les Obagues. Després de la taula rodona, tindrà lloc una dinàmica de treball a càrrec de Ponent Coopera.

La jornada networking serà una sessió de treball exclusiva per als joves emprenedors i emprenedores de la comarca que s'hi han inscrit prèviament.

Segona Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues

A la tarda serà el torn de la segona Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall i oberta al públic general, on es podran trobar estands i demostracions de les empreses joves de la comarca. La fira té l'objectiu de donar a conèixer aquestes empreses al públic general per enfortir-les i arrelar-les més al territori, així com incentivar als visitants a fer un consum de proximitat.

Les empreses que estaran presents en la Fira són: Pastisseria el Xocolatí, Damià Alentorn Fotografia, Ecovan Store, Barberia Domingos Dramas, Cooperativa Tres Cadires, Mim Centre d'Ungles i Bellesa, Pango i Co, Carns Feixa, Vicus, Kids&Us, Epiphysis Centre de Salut i Aimmia Events.

Ahir durant la presentació que es va fer a l'Oficina Jove (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa