Notícies

  Dilluns, 8 d'abril de 2013

Organitzen una caminada popular per donar a conèixer la concentració d'indústries que té lloc a la vall de Miravall

Es durà a terme el diumenge, 14 d'abril, sortint de les Borges i de Juneda

La plataforma Garrigues per la Defensa del Territori, l'Ateneu Popular Garriguenc i l'Associació de Defensa del Patrimoni Natural "La Banqueta" han organitzat una caminada reivindicativa que, el diumenge, 14 d'abril, recorrerà les partides dels Masos i Miravall (als termes municipals de Juneda i les Borges Blanques). L'objectiu d'aquesta caminada és mostrar in situ la concentració d'indústries que s'ha dut a terme a la zona (que és probable que encara creixi més, amb l'ampliació d'algunes de les fàbriques i la cració de noves) i la quantitat de fums contaminants i males olors que generen.

Les entitats organitzadores ja fa mesos que van duent a terme diversos actes per donar a conèixer aquesta situació de saturació a una de les valls més fèrtils de la plana de les Garrigues i que, segons ells "posa en perill la qualitat de l'aire que respirem els veïns dels pobles propers, com Castelldans, Juneda, les Borges Blanques o Arbeca". Creuen, però, que una de les millors maneres de mostrar aquesta situació és visitar el lloc on es generen les emissions contaminants: pensen que "així els veïns podran observar que es tracta d'un problema global provocat pel conjunt d'indústries ubicades al lloc i no pas per un projecte en concret".

De moment, les empreses establertes a la zona de Miravall i dels Masos són les següents: una fàbrica d'oliasses amb un llarg historial de contaminació, segons el mateix Ajuntament de les Borges; una central termosolar de 96 Ha que, a les nits, crema matèria orgànica que genera emissions a l'atmosfera; una central de tractament de purins, una d'alfals i, a més, s'hi podria afegir una central de combustió de biomassa per generar electricitat.

La caminada popular sortirà de Juneda (9:45h, plaça Catalunya) i de les Borges (9:15h, placeta del Terrall), el matí del diumenge, 14 d'abril. El recorregut total de la ruta és d'entre 14 i 16 km, en funció del lloc de partida. Per a qui ho prefereixi, s'ha establert un punt intermig de trobada, davant del Mas de Miravall, on confluïran les dues marxes (10:45h). Segons informen les entitats organitzadores, caldrà que cadascú es porti el menjar i beguda que pugui necessitar. Per a més informació, podeu consultar https://www.facebook.com/events/358867210884187/

El cartell de la caminada popular.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa