Notícies

  Dimecres, 10 d'abril de 2013

Les Borges acollirà la fase final de la VII Gimcana Lingüística

El concurs està adreçat als joves de 2n d'ESO dels centres de secundària de les Garrigues

El divendres 12 d'abril se celebrarà la fase final de la VII Gimcana Lingüística de les Garrigues a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de les Borges.

El certamen està organitzat pel Consorci per a la Normalització  Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de les Garrigues i està emmarcat dins el XII Pla Comarcal de Suport a l'Educació de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei Educatiu de les Garrigues. En la final, també hi col·labora l'Ajuntament de les Borges Blanques.

En aquesta Gimcana hi concursen els tres centres de secundària de la comarca: el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i l'INS L'Olivera de la Granadella. El concurs s'adreça als alumnes de 2n d'ESO i té com a objectiu millorar el coneixement i l'ús de la llengua catalana i també el coneixement de la comarca.

El contingut de les preguntes i proves que han hagut de resoldre els alumnes, en una primera fase als centres, era sobre aspectes com toponímia de la comarca, lèxic propi de les Garrigues, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d'escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l'ús de llengües als instituts i sobre l'ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.

En la final de divendres, els equips guanyadors hauran de superar un conjunt de proves de llengua (refranys, frases fetes, jeroglífics, ortografia, etc.). Hi assistiran com a públic tots els companys i companyes dels alumnes de 2n d'ESO participants.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa