Notícies

  Dilluns, 29 de maig de 2023

Resultats eleccions municipals 2023 a les Garrigues

En general, la participació ha patit una davallada en la majoria dels municipis, una tònica que s'ha seguit arreu del territori. Tot i això, a Granyena i a Fulleda van assolir el 100% de participació

Ahir, 28 de maig, es va celebrar una nova jornada d'eleccions municipals arreu del territori. En general, la participació va ser molt baixa, ja que només van anar a les urnes el 55,5% del cens a Catalunya. A les Garrigues també es va notar aquesta davallada en molts municipis, per exemple a Cervià, que no van arribar ni a la meitat del cens. En canvi, a Granyena i a Fulleda, van aconseguir el 100% de participació. 

Aquí us compartim els resultats als 24 pobles de la comarca:

Les Borges Blanques

A la capital garriguenca, Junts va tornar a ser la força majoritària, un partit encapçalat per Núria Palau, actual alcaldessa del municipi. Tot i així, l'equip va perdre la majoria absoluta que tenia fins ara, aconseguint 6 regidors del 13 del consistori. Tot i això, ha perdut un regidor respecte al 2019. Borges per la República va assolir 4 regidors i serà la segona força al consistori. La formació encapçalada per Salvador Noguera, d'ERC, entra al ple com a tercera força, amb 3 regidors. 

Els altres dos partits que van concórrer als comicis municipals, el PP amb Jose Luis Pardo com a número 1 de la llista i Xavier Gispert Pedrol del PSC-CP, no han obtingut cap regidor.

Les Borges ha patit una davallada significant de participació, amb un 57% del cens.

Arbeca

Sergi Pelegrí, d'Esquerres d'Arbeca, va revalidar el títol amb la majoria absoluta de 6 regidors. La segona força més votada va ser Compromís, amb 4 representants, i el tercer lloc va ser per a Junts, amb un regidor. 

Pel que fa a la participació, Arbeca ha tingut una davallada respecte als comicis anteriors, i van anar a votar 71,3% de participació. 

Juneda

Antoni Villas, d'Impulsem (Junts), ha revalidat l'alcaldia de Juneda per quatre anys més, amb majoria absoluta. La segona força la va obtenir Eduard Porta, de JunedaxTu, que ha obtingut 3 regidors. La tercera força en vots és el PSC, que tindrà 2 regidors. 

Pel que fa a la participació, a Juneda hi ha hagut una davallada significativa de participació amb només un 64,9%. 

Tarrés

A Tarrés van optar per l'opció de fer llistes obertes, és a dir, els vilatans no van votar una llista tancada, sinó als candidats d'una o diverses llistes, independentment de l'ordre que ocupaven. 

Així doncs, el proper consistori està format per 3 representant de l'equip Endavant Tarrés i 2 d'ERC. En aquest municipi també ha baixat la participació amb un 82,9%. 

Vinaixa

Josep Maria Tarragó serà el futur alcalde de Vinaixa del grup Compromís (ERC), l'única formació que es va presentar en aquests comicis, que estarà formada per 6 regidors. 

La participació va ser molt baixa, només amb 61,9%. 

La Pobla de Cérvoles

Com a Tarrés, la Pobla de Cérvoles va optar per l'opció de llistes obertes. En aquest cas, el nou ajuntament estarà format per 4 representants de Per La Pobla (Junts) i 1 de Concòrdia i Pacte (ERC). 

Pel que fa a la participació, també ha baixat respecte al 2019, amb un 79,1%. 

L'Espluga Calba

Treballem per l'Espluga-Per tu, governarà els pròxims quatre anys a l'Espluga Calba amb majoria absoluta. L'equip de San Emeterio va aconseguir 5 regidors, i l'equip de l'oposició serà Grup Renovador d'Espluga Calba (ERC), amb 2 regidors. 

Pel que fa a la participació, a l'Espluga Calba va pujar amb un 79,4%. 

Juncosa

El nou consistori estarà governat, amb majoria absoluta, per Fem Poble (Junts), liderat per Susana Vilà, que ha obtingut 4 regidors. L'equip a l'oposició ha estat per Tots Som Juncosa (ERC), que va obtenir 3 regidors.

La participació a Juncosa va pujar significativament, ja que va anar a votar el 80% del cens. 

La Granadella

Units Fem Poble (Junts) governaran els propers quatre anys a la Granadella, després d'aconseguir la majoria absoluta amb 4 regidors. Elena Llauradó serà la nova alcaldessa del municipi, que tindrà a La Granadella del Futur (ERC), com a principal partit a l'oposició, amb 2 regidors. La tercera força va ser Alternativa Social La Granadella-Per tu, que tindrà un regidor. 

La participació va tenir una davallada respecte als comicis anteriors, amb un 79,1%. 

Granyena

Granyena és un altre dels pobles de la comarca que va optar pel sistema de llistes obertes. El nou ajuntament tindrà 5 regidors de Som Granyena (Junts). 

La participació del municipi va ser del 100%. 

El Vilosell

El Vilosell tamvé va optar pel sistema de llistes obertes, i el nou ajuntament estarà format per 4 representants de Fem Més Vilosell (Junts) i 1 de Som Vilosell (ERC). 

En aquest municipi també va haver-hi una davallada significativa de la participació amb un 82,7%. 

Bovera

El nou consistori de Bovera estarà governat per majoria absoluta de Junts amb 4 regidors, ja que els vilatans han fet confiança a  Òscar Acero perquè encapçali el nou govern municipal. El principal partit a l'oposició serà Independents per Bovera (ERC), que ha obtingut 3 regidors. 

La participació ha pujat significativament a Bovera amb 90,4%. 

L'Albi

En el proper mandat, l'Ajuntament de l'Albi estarà governat per Anna Feliu de Junts, l'única formació que s'ha presentat en aquests comicis. D'aquesta manera, Feliu revalida, de nou, l'alcaldia amb 7 regidors. 

Aquesta vegada, hi ha hagut una davallada important de la participació, amb un 65%. 

Bellaguarda

El nou consistori de Bellaguarda estarà governat amb majoria absoluta de Junts, que tindrà 5 regidors, i estarà encapçalat per l'alcalde Olegari Alberich. La segona força va recaure en Independents per Bellaguarda (ERC), amb 2 regidors.

La participació en aquest municipi, com en d'altres de la comarca, va patir una gran davallada, amb un 75,2%.  

El Cogul

Les eleccions al Cogul també es van fer amb el sistema de llistes obertes. En el proper mandat, l'ens municipal estarà representat per tres forces polítiques. El Cogul per tu i Junts tindran 2 regidors i Independents pel Cogul (ERC) en tindrà un. 

Al Cogul la participació va augmentar respecte als comicis anteriors amb un 74% del cens. 

Castelldans

Conrad Llovera serà l'alcalde, per majoria absoluta, de Castelldans després d'obtenir 6 regidors de Junts. La segona força del municipi serà el PP amb un representant. 

Pel que fa a la participació, van anar a votar un 64,7%, això significa una davallada respecte a les eleccions municipals anteriors. 

Els Omellons

Victòria d'Entesa (ERC) amb 4 regidors a l'Ajuntament dels Omellons, un municipi que també va optar a les eleccions municipals amb llistes obertes. El nou consistori també comptarà amb un regidor de Junts. 

La participació als Omellons ha baixat amb un 77,1%. 

Puiggròs

En el proper mandat, l'Ajuntament de Puiggròs estarà governat per Junts, l'única formació que es va presentar en aquests comicis. Albert Bellart serà l'alcalde del municipi, després d'aconseguir el suport d'un 93,3% dels veïns.

Pel que fa a la participació, va ser molt baixa, amb només 50,4%. 

El Soleràs

Manel Marsal serà l'alcalde, amb majoria absoluta, al Soleràs, després d'obtenir 5 regidors per Independets pel Soleràs (ERC). La segona força és El Soleràs (CUP), amb 2 regidors.

La participació en el municipi també ha patit una gran devallada amb un 76,4%. 

Els Torms

A partir del 17 de juny, el nou consistori dels Torms estarà format per 4 regidors d'Independets pels Torms (ERC), i un de Junts. Els Torms és un altre dels municipis que va optar pel sistema de llistes obertes. 

Pel que fa a la participació, els Torms va assolir el 88% del cens. 

Fulleda

Fulleda és un altre dels municipis de les Garrigues que va optar pel sistema de llistes obertes. Després de les votacions, el nou consistori estarà format per 2 representants d'Associació Progressista de Fulleda (ERC) i 1 de Per Tu. 

La participació va augmentar respecte al 2019, amb un 100% del cens. 

La Floresta

Victòria d'ERC a la Floresta, que ha aconseguit 4 representats a l'Ajuntament dels propers quatre anys. L'altre partit que tindrà representació serà Junts, amb 1 regidor. Les eleccions en aquest municipi es van fer amb el sistema de llistes obertes. 

La participació va pujar, lleugerament, a la Floresta amb un 81,5%. 

L'Albagés

Activem l'Albagés-Per tu governarà els propers quatre anys a l'Albagés amb majoria absoluta. Els veïns han fet confiança a Víctor Masip, que ha obtingut 6 regidors. El principal partit a l'oposició serà Junts, que ha obtingut un regidor. 

Cervià

Mercè Rubió, l'única que s'ha presentat, serà, de nou, l'alcaldessa de Cervià, amb 7 regidors per a la formació d'Independents per Cervià (ERC). 

La participació en aquest municipi només ha estat del 49,1%. 

Ahir durant les votacions al col·legi electoral de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa