Notícies

  Dilluns, 11 de desembre de 2023

Es crea una campanya de micromecenatge per revitalitzar el projecte de la cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba

El nou projecte d'intercooperació Teixint Futurs busca recaptar fons per augmentar la producció de peces de gènere de punt i crear nous llocs de treball a la cooperativa de l'Espluga Calba

El nou projecte d'intercooperació Teixint Futurs, de les cooperatives catalanes SomPunt, DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i Talma de Juneda, amb el suport de Ponent Coopera, ha engegat una campanya de micromecenatge de 26 dies a la plataforma Goteo. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir recaptar fons per augmentar la producció de peces de gènere de punt, on participaran les cooperatives, i crear nous llocs de treball a la cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba, la més antiga que segueix en actiu a Catalunya. 

Segons expliquen els creadors del projecte, des de la seva fundació el 1969, la cooperativa de l'Espluga Calba ha estat "una font vital d'ocupació per a més de cent persones de la comunitat local i un agent necessari per al desenvolupament econòmic del municipi i de la comarca de les Garrigues". Amb una missió clara d'oferir oportunitats laborals, especialment a dones, "en un entorn rural altament despoblat, ha mantingut la seva rellevància i s'ha reinventat durant més de 50 anys", afegeixen.  

Així doncs, a través d'aquesta iniciativa, es busca establir una xarxa de suport mutu entre les cooperatives participants. Per tal de fer viable el projecte Teixint Futurs, s'ha engegat un micromecenatge a la plataforma Goteo, i els jerseis que rebran els mecenes amb les seves aportacions també serviran per a formar al personal de les cooperatives implicades en el projecte. 

Amb un objectiu mínim de 40.000 euros en 26 dies, el projecte de micromecenatge té com a meta principal "fomentar la producció tèxtil local, així com promoure l'ocupació laboral en comarca amb un alt risc de despoblament". Els fons recaptats es destinaran a la formació de nous treballadors, a l'adquisició de materials, i a l'ampliació de la capacitat de producció. Amb el pressupost òptim de 70.000 euros, SomPunt preveu incorporar entre 20 i 30 nous llocs de treball i millorar la seva competitivitat tant en la producció pròpia com per a altres marques. 

El micromecenatge a Goteo ja es troba actiu des del passat dia 4 de desembre i els mecenes poden fer aportacions fins al dia 30, en una primera ronda per aconseguir el capital mínim i fer viable el projecte. Fins avui, 11 de desembre, s'ha recaptat 14.600 euros. Els mecenes, alhora que ajuden a mantenir viu un llegat històric com és el de la cooperativa tèxtil, podran beneficiar-se de jerseis exclusius, invitacions a la festa SomPunt i altres recompenses especials. A més, les aportacions poden ser deduïbles de la declaració de la renda, amb la possibilitat de desgravació fiscal entre un 35% i un 80%. 

Per a més informació cliqueu a l'enllaç

La campanya estarà oberta fins al 30 de desembre (foto: Teixint Futurs).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa