Notícies

  Dimarts, 20 de febrer de 2024

14 municipis garriguencs tindran oficines bancàries mòbils aquest any

Després del concurs, la Generalitat ha adjudicat a CaixaBank aquest servei a la comarca, que oferirà les mateixes operacions financeres que qualsevol oficina bancària i passarà, com a mínim, un dia al mes a cada municipi

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, a finals de l'any passat, la Generalitat va iniciar un projecte per dotar d'oficines mòbils a 503 municipis que no tenien sucursal bancària, en els quals viuen més de 300.000 persones. Pel que fa a la comarca, es van contemplar 14 municipis: Tarrés, el Vilosell, el Soleràs, l'Albagés, la Floresta, Bellaguarda, Fulleda, Bovera, el Cogul, els Omellons, Granyena, la Pobla de Cérvoles, Puiggròs i els Torms.  

Després de la finalització del concurs, la Generalitat ha adjudicat a CaixaBank aquest servei que operarà als 78 municipis de la vegueria de Lleida que ara no disposen d'oficines fixes. A Catalunya, a banda de CaixaBank, el servei també s'ha adjudicat a Caixa Enginyers. La primera portarà l'atenció personalitzada a 503 municipis catalans, distribuïts en 41 comarques, i la segona, a 313 municipis, de 24 comarques diferents, cap de lleidatana.

En funcionament en un màxim de nou mesos

El contracte, que es va dividir en cinc lots per poder optimitzar el temps i evitar desplaçaments de llarg recorregut, s'ha adjudicat per una durada de dos anys prorrogables a dos més i per un import de 990.920 euros anuals. El cost del servei serà compartit per la Generalitat i les entitats adjudicatàries.

Segons les ofertes presentades per les entitats, les oficines mòbils de Caixa Enginyers iniciaran el servei en un termini màxim d'entre sis i nou mesos, en funció del lot. Les de CaixaBank ho faran en nou mesos com a màxim.

Mateixos serveis financers que a qualsevol oficina bancària

Les oficines bancàries mòbils permetran als clients de qualsevol entitat realitzar tots els serveis propis d'una oficina bancària: retirar i ingressar diners en efectiu, domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldo i obtenir extractes de comptes bancaris, entre d'altres. A més, també prestaran una atenció personalitzada en la gestió tant dels comptes com d'altres productes bancaris i financers d'actiu, passiu i d'intermediació.

Cada entitat haurà de fer una proposta de ruta que garanteixi la visita de l'oficina bancària mòbil un dia al mes a cada municipi. En el cas dels pobles de fins a 250 habitants, s'hi hauran d'estar un mínim de 30 minuts i, als de més de 250 habitants, no podran baixar de l'hora. Es preveu que les entitats podran visitar entre tres i sis pobles per jornada laboral i que els municipis que queden coberts per les dues entitats (un total de 313) gaudiran de dos dies de servei mensual, cadascun amb una entitat diferent.

D'acord amb les bases del concurs, les empreses adjudicatàries hauran d'adaptar els vehicles i incloure-hi la instal·lació d'un caixer automàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i aportar els mitjans humans necessaris per prestar el servei requerit. Els horaris seran: de 8 a 17 hores, amb una hora de pausa per dinar, tret dels divendres, que es farà de 8 a 15 hores. En el període que va del 23 de maig al 30 de setembre, el servei serà de 8 a 15 hores de dilluns a divendres.

Els ajuntaments, un paper actiu en la implementació del servei

Els ajuntaments tindran un paper actiu en la implementació del servei d'oficina bancària mòbil, ja que hauran de determinar la ubicació, garantir un punt de presa de corrent, fer difusió del servei, recollir les incidències que es produeixin i traslladar-les als responsables i elaborar un informe anual amb la valoració de la qualitat del servei.

L'entitat té nou mesos, com a màxim, per posar en marxa el servei (foto: Generalitat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa