Notícies

  Dimarts, 11 de juny de 2024

Es posa en marxa la modernització 45.767 hectàrees de regadius en la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

El projecte, on s'inclou les Garrigues, vol evitar les pèrdues d'aigua per filtracions en els canals principals i regular el seu cabal per ajustar-se a les necessitats de reg

El Ministeri espanyol d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA), ha posat en marxa les obres de millora de l'eficiència hídrica i automatitzada de 45.767 hectàrees de regadius en la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell a la província de Lleida.


L'objectiu de les actuacions, on s'invertiran 24.021.561 euros, consisteix a evitar les pèrdues d'aigua per filtracions en els canals principals i regular el seu cabal per ajustar-se a les necessitats de reg. D'aquesta manera, està previst renovar el revestiment de part dels canals i séquies que s'utilitzen en aquesta zona regable, que presenten un alt nivell de deterioració, per evitar les pèrdues d'aigua i augmentar la seva capacitat de transport.

L'actuació també compren la construcció de tres basses que permetran emmagatzemar un total d'1,1 hm³ d'aigua, la qual cosa permetrà millorar la gestió del canal i de tota la zona regable que depèn d'elles.

Associades a les basses, s'instal·laran comportes de regulació dinàmica, que permetran l'automatització per omplir de les basses i la regulació dels cabals situats aigües amunt de les séquies.

El projecte, que compta amb un termini d'execució d'uns dos anys, beneficiarà a 17.186 regants de les comarques de les Garrigues, la Noguera i el Pla d'Urgell.

L'actuació s'emmarca en el programa per a l'eficiència i sostenibilitat en regadius inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, cofinançades per fons Next Generation de la Unió Europea. Amb caràcter publicoprivat, l'aportació pública serà del 80% del cost i el 20% de les comunitats de regants i usuaris.
 

 

 

Les zones per on es faran les noves infraestructures (foto: Delegació Govern espanyol a Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa