Notícies

  Dilluns, 29 d'abril de 2013

Jordi Pujol va visitar l'Espai Macià de les Borges

L'expresident de la Generalitat va venir a les Borges el passat dissabte, 27 d'abril

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va visitar el passat dissabte, 27 d'abril, les Borges Blanques coincidint amb el segon aniversari de l'Espai Macià, una efemèride que l'equipament cultural celebra aquest mes d'abril. Pujol, que va ser rebut per l'alcalde Enric Mir i per la resta de regidors del consistori i pel president del Consell Comarcal, Juli Muro, entre d'altres autoritats comarcals, va visitar aquest centre de divulgació de la figura de Francesc Macià, que actualment ja compta amb un fons documental format per més d'un centenar de peces originals vinculades a "l'avi". En el transcurs de la seva visita va recomanar a tots els que estimen Catalunya i la seva història, que visitin l'equipament. "En aquests moments que viu el país, visitar l'Espai Macià i conèixer el seu llegat ens ajuda a preparar millor el procés d'independència", ha declarat Jordi Pujol.

L'expresident, que es va interessar per la situació actual de les Borges Blanques i en va repassar alguns aspectes de la seva història, va voler conèixer personalment l'Espai Macià mitjançant una visita privada. Durant la visita, Pujol va poder comprovar "in situ" el gran valor cultural i patrimonial de l'Espai Macià. D'aquesta manera, va poder conèixer el fons sobre el que fou conseller d'Agricultura i Economia, Pere Mies, que està format per correspondència familiar i política, documentació notarial i una biblioteca personal. Aquests documents havien estat donats a l'Ajuntament fa més de 20 anys per part de la família de Mies. Ara s'han catalogat i inventariat i es dignifiquen en unes vitrines de l'Espai Macià. Pujol també va observar l'auca original que narra la vida de l'expresident Macià i que data del 1932, així com els projectes d'enginyeria inèdits firmats pel qui va ser president de la República Catalana.

L'acte va comptar amb una emotiva actuació de l'Orfeó Terrall, que ha interpretat la cançó "Oliver de les Garrigues", l'himne oficial de la comarca, davant de tot el seguici que acompanyava l'expresident.

Pujol observa un dels documents de l'Espai Macià (Foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa