Notícies

  Dilluns, 6 de maig de 2013

La jornada de coaching amb els bombers va comptar amb la participació de 12 persones

L'experiència els va semblar molt útil per a superar els reptes que se'ls presentin al llarg de la seva vida

El passat dissabte, 4 de maig, va tenir lloc la Jornada de coaching amb els bombers organitzada conjuntament entre l'Oficina Jove de les Garrigues i la Regidoria de Benestar Social i Salut de l'Ajuntament de les Borges i amb la col·laboració dels bombers voluntaris de les Borges. Aquesta activitat, que es va fer al parc de bombers de les Borges i que va comptar amb la participació de 12 persones de diferents edats i municipis de les Garrigues, tenia per objectiu fomentar la reflexió, el lideratge, la comunicació i la creativitat a través de dinàmiques lligades a la tasca del cos de bombers i a les seves vivències i activitats, tal com va explicar l'expert David Jorba en aquesta entrevista a Ràdio les Borges.

Pel que fa al desenvolupament de la jornada, durant el matí es van fer activitats relacionades amb les tasques de bomber amb la intenció que els alumnes experimentessin certes emocions que després poguessin traslladar a situacions de la vida quotidiana: estirar mànegues, pujar escales, circuits d'obstacles, etc., i tot això vestits amb indumentària típica de bomber i amb tot el que això suposa (molt pes, incomomoditat, no estar acostumat o, també, més seguretat i més confiança).

Després de cada una de les activitats, els alumnes van reflexionar sobre el que s'havien sentit i de quina manera ho podien relacionar amb la seva quotidianitat. Ja per acabar es va fer un dinar amb tots els participants i, tot seguit, es va clausurar la jornada amb una activitat de treball en equip que va consistir en la realització d'un mural sobre allò que havia representat per a cadascú la jornada, seguit d'una reflexió final conjunta.

Tots els participants van endur-se un bon aprenentatge cap a casa, ja que la majoria pensen que en un o altre moment de la seva vida les eines que van obtenir en aquesta la jornada els serviran ja sigui a l'hora de superar un obstcle, a l'hora de prendre una desició o a l'hora de desbloquejar-se en moments d'estancament.

Foto de família dels participants a la jornada de coaching (foto: Aj. de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa