Notícies

  Dimarts, 7 de maig de 2013

Enguany se celebrarà el primer Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de mà de les Garrigues

Es durà a terme la primera setmana de juliol a les Borges Blanques

L'any 1965 s'inaugurava a la ciutat de Lleida el Primer Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de mà impartit pel musicòleg i instrumentista de guitarra i viola de mà de la Granadella, Emili Pujol. L'últim del seus cursos va finalitzar l'estiu del 1976 a Cervera, quan Pujol tenia 90 anys.

Aquest estiu del 2013, recuperant aquella essència que tenien els cursos d'Emili Pujol, es presenta el Primer Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de mà de les Garrigues, que estarà dirigit per la lleidatana Maria Ribera. El curs està destinat a alumnes de nivell mitjà, superior i professional i es realitzarà a les Borges Blanques durant la primera setmana de juliol. Durant el curs, els alumnes inscrits podran gaudir de classes individuals i col·lectives amb els mestres convidats, diferents tallers tècnics (incloent un de luthier), i d'un seguit d'activitats al llarg de la setmana.

El Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà de les Garrigues, com expliquen des de l'organització, "pretén ser un punt de referència per a l'estudi dels instruments de corda polsada a partir dels estudis musicològics que Emili Pujol que va realitzar al llarg dels últims 30 anys i utilitzant les tres premisses que marcaven els cursos: música, proximitat i natura, i per això, les Borges Blanques és un lloc ben adequat".

En el marc d'aquesta setmana dedicada a la memòria del mestre garriguenc es realitzarà també el II Simpòsium, trobada que donarà l'oportunitat de conversar sobre els aspectes de la vida i l'obra de Pujol, juntament amb experts i coneixedors, i s'obrirà torn de paraula a tot aquell que vulgui compartir les seves experiències viscudes en torn a la figura del mestre Emili Pujol. A més, com a convidats al simpòsium, hi participaran grans mestres que foren deixebles de Pujol.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa