Notícies

  Dimarts, 7 de maig de 2013

Les Borges TV està enllestint els darrers detalls per emetre un informatiu mensual

Està previst que es comenci a emetre a la tardor

La televisió per Internet de les Borges Blanques, Les BorgesTV, treballa des de fa un temps en la creació d'un programa informatiu mensual que recollirà els fets més destacats de l'actualitat de les Borges i de la comarca. Aquest espai informatiu, que es podria començar a emetre aquesta tardor a través del portal www.lesborgestv.cat, se suma a l'altra iniciativa que pretén dur a terme Les BorgesTV: la retransmissió en directe d'esdeveniments d'especial interès per als ciutadans, com els actes de la propera Festa Major, entre altres, com explicava a Ràdio les Borges el coordinador de l'equip de televisió municipal, Ramon Mònico.

Actualment ja s'estan duent a terme les proves de realització de l'informatiu amb tots els estris necessaris per posar en marxa aquest projecte, com el nou decorat i la il·luminació que ha aportat la regidoria de Cultura, Ràdio i Televisió de l'Ajuntament de les Borges. El primer tinent d'alcalde i regidor de l'àrea, Francesc Macià, creu que "les imatges recollides per aquest equip de voluntaris seran un testimoni gràfic per a les properes generacions de borgencs". La tasca que du a terme l'equip de Les BorgesTV (formada íntegrament per persones voluntàries) té l'objectiu d'oferir la informació més propera tant als veïns i veïnes de les Borges com de qualsevol lloc del món i, en aquest sentit, Macià afirma que "aquesta iniciativa farà que els garriguencs que viuen fora del territori s'assabentin del que passa a les Borges i a la comarca i se sentin una mica més a prop dels seus". Així, les Borges compta tant amb Les BorgesTV com amb Ràdio les Borges com a mitjans de comunicació d'àmbit públic per donar a conèixer l'activitat de la localitat.

Per la seva part, el coordinador de Les BorgesTV, Ramon Mònico, ha destacat que la pàgina web registra també visites de fora del territori. "La mitjana és de 438 visites mensuals de les quals un centenar són de la resta de Catalunya i també d'Espanya. A més, un 43% dels qui entren al web són reincidents, és a dir, tornen a visitar-nos" afirma. Les BorgesTV, que va emprendre aquesta nova etapa l'octubre del 2012 com a successora de l'antiga FesTV, compta amb un arxiu digital de més de 70 vídeos, alguns dels quals tenen més de 400 visualitzacions.

Alguns membres de Les BorgesTV treballant en l'enregistrament d'un informatiu (foto: Les BorgesTV)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa