Opinió

  CUP de les Borges Blanques

La CUP de les Borges demana concrecions al qüestionari de l'Ajuntament sobre els usos de cal Gineret

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les Borges demana que l'equip de govern concreti molt més el qüestionari que ha engegat sobre els usos de l'antic molí de cal Gineret i que es pot trobar en un racó del full d'agenda d'actes de juliol que el consistori reparteix als domicilis. Allí s'hi pregunta "Què preferiríeu que s'ubiqués a l'espai de cal Gineret?" i quatre possibles respostes per marcar amb una creu: museu arqueològic, museu de l'oli/de la pagesia, fotografies de les Borges (d'ahir i d'avui) i l'opció "altres", amb una sola línia per desenvolupar propostes alternatives. Els veïns i veïnes que l'omplin, l'han de retallar i portar a una bústia de l'Ajuntament.

La CUP considera que això no és cap procés participatiu, tal com es va anunciar que es faria fa més d'un any (nota de premsa municipal de 6 de maig de 2014), ni aquesta és la manera efectiva de recollir l'opinió dels ciutadans. Un procés participatiu requereix, d'entrada, tota una feina prèvia d'aportació d'informació que, de moment, no s'ha aportat. El qüestionari ja està en marxa i és a les cases, mentre els hipotètics votants no saben qüestions tan bàsiques com per exemple el termini de recollida de vots, el caràcter vinculant o no dels resultats o ni tan sols l'estat de les obres de restauració. Tampoc s'han donat a conèixer aspectes importants per poder emetre opinions fonamentades com les característiques de l'espai, la distribució de la planta, la normativa corresponent o també una petita història de l'edifici, cosa a tenir en compte en quant a una possible coherència en la decisió del seu futur ús.

Demanem, per tant, que l'equip de govern repensi l'enfocament de la iniciativa i transformi el qüestionari ara plantejat en un procés participatiu com cal. Acceptem la tardança de més d'un any per engegar una iniciativa que el maig del 2014 es va dir que es faria "en les properes setmanes", però ara que s'engega, limitar-lo a un simple qüestionari és quedar-se molt enrere. Ara que s'ha estrenat una regidora de "Participació, Transparència, Bon govern, Patrimoni i Equipaments culturals", seria perdre una oportunitat de començar a fer-la creïble, no s'entendria que una qüestió de participació i patrimoni com aquesta, precisament, es quedés amb un simple qüestionari passiu i un brindis al sol.

Si l'equip de govern s'avé a fer processos participatius, sobre cal Gineret i sobre qualssevol altra qüestió, des de la CUP ens oferim a col·laborar i aportar les eines que tinguem a l'abast per fer-los el més efectius i útils possibles.

L'antic molí d'oli de cal Gineret, al carrer de la Font.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa