Opinió

  Assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les Borges Blanques

La mentida més lletja

L'Ajuntament de les Borges Blanques va fer una nota de premsa el passat 20 de maig, a quatre dies de les eleccions municipals, segons la qual s'havia aconseguit per al web municipal el Segell Infoparticip@ que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. I aquest va ser un argument que es va esgrimir al debat electoral del Pavelló de l'Oli a tres dies de les eleccions. Nosaltres ja vam insistir que el portal tenia un 51% d'indicadors i no el 85% que la UAB posa com a requisit per tenir el segell, però la regidora Maria Fusté va prendre la paraula per assegurar amb contundència que l'Ajuntament el tenia.

Ara, la publicació del nou mapa de transparència de la UAB i les explicacions d'aquesta institució en aquest article (http://www.somgarrigues.cat/noticies/3407/nou-mapa-de-transparencia-dels-portals-web-dels-ajuntaments) corroboren el que dèiem, que aquest segell no s'ha tingut mai. I, el més greu, que el cap de premsa, com a mínim, era coneixedor d'aquesta falta a la veritat. Malgrat això, ni des de la pròpia àrea de comunicació ni des de l'equip de govern es va fer res per desmentir la falsedat -una més d'aquell debat que queda desmuntada-, sinó que, al contrari, es va fer servir com a arma electoral.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) manifestem la nostra indignació i preocupació pel mal ús que aquest equip de govern fa, una vegada més, de la comunicació pública i la seva suposada transparència i en fem principals responsables tant el cap de premsa com l'alcalde Enric Mir i la regidoria Maria Fusté que ara, curiosament, és responsable de l'àrea de Participació, Transparència i Bon govern. Que es menteixi precisament sobre transparència és el súmmum de la hipocresia. Si es falta a la veritat sobre això, la desconfiança està servida i, en conseqüència, ens obliga, a nosaltres i a la ciutadania en general, a fiscalitzar encara més l'acció de govern. 

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa