Opinió

  Candidatura d'Unitat Popular de les Borges Blanques

La CUP de les Borges proposa la creació d'un premi únicament per a entitats

La Candidatura d'Unitat Popular de les Borges Blanques proposa a l'equip de govern que creï un guardó destinat només a premiar, per sistema, les entitats del poble que compleixin els seus 25 anys de vida i, si s'escau, un altre que reconegui els 30, els 40 o més. Ara, l'única manera possible és atorgant el premi Olivera d'Or al Borgenc de l'Any. Creiem que el premi que proposem tindria els següents avantatges:

Totes les associacions hi tindrien cabuda. Moltes entitats es van crear als anys 80 i 90 i ara han complert, estan complint i compliran aviat efemèrides. Mentre eren poques, atorgar-los el premi Olivera d'Or podia ser una manera però a mesura que es van assolint aniversaris, com ho farem? Esperar que algú les presenti com a candidates, que no surtin escollides o que en un mateix any n'hi hagi més d'una que compleixi anys és un risc que pot generar greuges i deixar entitats sense reconeixement. La nostra proposta és que el reconeixement institucional sigui sistemàtic quan es compleixen determinats anys, tot reforçant així l'associacionisme i tractant totes les associacions per igual.

Alliberar l'Olivera d'Or. Dels últims set anys d'Olivera d'Or, sis han estat per a associacions. És evident que les opcions a nivell individual cada vegada són menors. Creant el premi que proposem, l'Olivera d'Or quedaria més obert i s'incentivaria la presentació de més candidatures, que darrerament no són gaires.

Sabem de la poca predisposició de l'equip de govern a entomar propostes que venen dels grups de l'oposició, però l'invitem a prendre-ho en consideració i millorar-ho, si ho creu oportú.

El premi Olivera d'Or al borgenc de l'any 2015 ha estat pel CTT Borges, que enguany ha complert el 25è aniversari.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa