Opinió
Ràdio les Borges no es fa responsable dels continguts dels articles d'opinió, que no seran publicats si contenen llenguatge inapropiat o desqualificacions. L'emissora es reserva el dret de resumir els textos si sobrepassen l'espai disponible.
Els articles han d'enviar-se a l'adreça electrònica info(ELIMINAR)(ELIMINAR)@radiolesborges.cat i han d'anar acompanyats obligatòriament del nom i cognoms, DNI i telèfon de l'autor. No s'acceptaran articles d'opinió signats amb pseudònim o inicials. L'enviament de textos a aquesta secció implica l'acceptació d'aquestes normes.
Crònica de la primera jornada tècnica de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues
La qualitat de l'oli del camp fins al consumidor, sota aquest títol ha tingut lloc avui, 18 de tener del 2018, a la sala d'actes Maria Lois de la Casa de la Cultura, la primera de les dues jornades tècniques de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.
La jornada s'ha iniciat amb la presentació i l'agraïment a l'assistència de l'alcalde de les Borges, Enric Mir. Seguidament, Ribas ha fet la presentació sobre l'estratègia de l'oli, concloent que s'ha de produir més i millorar-ne la qualitat. Continuant amb la conclusió, el senyor Romero, investigador de l'IRTA, ha presentat aquells factors que a nivell de cooperativa o de molí poden afectar a la producció i a la qualitat de l'oli.
Després d'una breu pausa, Ramos, representant de màrqueting d'ISAGRO, ha ofert la presentació d'estratègies per tal d'augmentar la quantitat i la qualitat de les olives.
Finalment, la senyora Biel, inspectora alimentària del DARP, ha explicat com, des del departament, realitzen les inspeccions i sobre els aspactes que poden ser producte de frau: etiquetes, qualitat del producte o de l'envàs, etc.