Opinió

  Montse Monné Marín

Crònica de la primera jornada tècnica de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

La qualitat de l'oli del camp fins al consumidor, sota aquest títol ha tingut lloc avui, 18 de tener del 2018, a la sala d'actes Maria Lois de la Casa de la Cultura, la primera de les dues jornades tècniques de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

La jornada s'ha iniciat amb la presentació i l'agraïment a l'assistència de l'alcalde de les Borges, Enric Mir. Seguidament, Ribas ha fet la presentació sobre l'estratègia de l'oli, concloent que s'ha de produir més i millorar-ne la qualitat. Continuant amb la conclusió, el senyor Romero, investigador de l'IRTA, ha presentat aquells factors que a nivell de cooperativa o de molí poden afectar a la producció i a la qualitat de l'oli.

Després d'una breu pausa, Ramos, representant de màrqueting d'ISAGRO, ha ofert la presentació d'estratègies per tal d'augmentar la quantitat i la qualitat de les olives.

Finalment, la senyora Biel, inspectora alimentària del DARP, ha explicat com, des del departament, realitzen les inspeccions i sobre els aspactes que poden ser producte de frau: etiquetes, qualitat del producte o de l'envàs, etc.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa