Opinió

  Hèctor Suñol

L’1-0 no es negocia

Per arribar a la consolidació de l'anhelada República ho hem de fer plegats entre tots, des de les màximes institucions que ens representen fins al darrer dels ciutadans que creu en aquest procés d'independència.

Fins a dia d'avui, la base social catalana, que ho desitja, té ben clar quin és l'objectiu que s'ha d'assolir. L'1-O va trencar definitivament per molts d'ells la relació amb Espanya, el sentiment de pertinença, si algun dia el van tenir, s'ha esvaït. Des de les posicions polítiques hi ha molts dubtes, un petit exemple el trobem en el Consell Comarcal de les Garrigues...

A títol personal, a principis de novembre de 2107 vaig sol·licitar un ajut per a la promoció a Festivals Internacionals del meu primer curtmetratge relacionat amb el procés: Referèndum, vaig reunir-me amb el seu President. Al cap d'uns dies em van comunicar per mail que havien acordat concedir-me un ajut de 400 euros, que rebria a inicis d'any.

Ben entrat l'any 2018 es posen en contacte amb mi i em demanen que presenti una sèrie de factures que justifiquin la despesa i arguments que demostrin que es tracta d'un projecte on es promocioni la comarca.

Entrego la documentació i per justificar l'apartat de promoció els hi comento que els meus videoclips han superat les 600.000 visites úniques en el meu portal de Vimeo (sense comptar reproduccions en altres plataformes). El 26 de juny em comuniquen que Intervenció ho desestima perquè NO es pot subvencionar un projecte vinculat amb l'1-O.

El més greu és que em diuen que rebré l'ajut sempre i quan canviï el concepte de la partida, és a dir, que ho justifiqui per qualsevol altre motiu que no tingui res a veure amb el Referèndum.

Per principis i per integritat, renuncio a l'ajut. L'1-O no es negocia.

 

"La valentia no es l'absència de por,
sinó el triomf sobre la por".

Nelson Mandela

Pòster del documental 'Ni un pas enrere', d'Hèctor Suñol.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa