Opinió

  Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM)

Comunicat de l’ACM arran de les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà

Des de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) mostrem el nostre rebuig frontal i absolut a les detencions que ha dut a terme avui a la policia espanyola contra l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, membre del Comitè Executiu de l'ACM. Aquestes detencions són una expressió repressiva de l'estat espanyol contra drets fonamentals com el de manifestació i llibertat d'expressió.

Les detencions dels alcaldes, com també les que s'han comès contra altres electes i ciutadans democràtics i pacífics en el passat, no responen a una lògica legal o judicial independent i objectiva sinó a la voluntat de criminalitzar l'exercici de la llibertat d'expressió i el compliment del mandat democràtic que han dut a terme els electes legítimament escollits.

Per tot això, des de l'Associació Catalana de Municipis exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts i donem el nostre suport.

L'Associació Catalana de Municipis és l'entitat municipalista de referència a Catalunya. Compta amb més d'un miler d'ens locals associats: 932 ajuntaments, 35 EMD's, 42 Consells Comarcals, 4 Diputacions, 3 Consorcis i 4 Mancomunitats. 

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa