Opinió

  ERC de les Borges Blanques

Sobre els morts a la N-240 i l'alcalde erràtic de les Borges

El passat 25 de setembre des del grup d'ERC vam sotmetre a votació del Ple de les Borges una moció que va ser rebutjada per l'equip de Govern (CiU i Independents) per 7 vots a 5. La moció contenia els següents punts:

1) Instar els responsables de Fomento i Territori que treballin pel rescat de l'autopista AP-2 en el tram Lleida-Montblanc com s'ha fet a les autopistes de Madrid, Marbella, etc. i com es fa en la construcció de múltiples autovies per tot l'Estat.

2)Demanar que mentrestant això no succeeixi l'Estat es faci càrrec de la bonificació al 100% del vehicles pesats que usin aquesta via alhora que s'estableixin descomptes de vehicles lleugers als usuaris habituals de la zona.

3)Exigir un estudi econòmic independent (i que sigui públic) sobre la millor opció econòmica per als interessos dels ciutadans de Lleida i Tarragona (que atengui també criteris de mobilitat i mediambientals) ja que l'allargament de la concessió no deixa de ser un pagament ajornat dels ciutadans afectats i no una inversió de l'Estat.

És sorprenent que l'alcalde de les Borges voti en contra una moció el dijous i els dimarts següent digui en premsa que vol la gratuïtat de l'autopista pels camions quan la moció que vam presentar era prou clara (punt 2). No presta atenció al que vota, senyor alcalde? O només es mou i fa veure que lidera una plataforma Prou morts a la N-240 quan ni convoca els seu membres! Lamentem que en un tema tan greu com aquest, els canvis d'opinió siguin en funció de si tenim morts recents i que no es treballi per una decisió ferma que eviti el drama que estem vivint.

El punt de vista d'ERC de les Borges, ja explicitat és el següent: En primer lloc, som molts els que patim els inconvenients d'una N-240 plena de vehicles pesats i lleugers que s'estalvien el peatge. En segon lloc, patim d'un índex de mortalitat molt elevat en el tram proper a les Borges. En tercer lloc, tenim una via ràpida, l'AP-2, infrautilitzada. En quart lloc, tenim un territori ja molt trinxat per l'acumulació de vies (AP-2, AVE, tren tradicional, N-240, variants, canals, etc.). I, en cinquè lloc, tenim un Estat que maltracta Catalunya amb una inversió de menys de la meitat del que pertocaria i no es construeix l'autovia A27 (que substitueix la N-240).

L'acord que proposa desdoblar la N-240 entre les Borges i Lleida suposa deixar-ho tot en mans de la desídia de l'Estat i les ganes de fer diners d'una empresa privada; nosaltres pagarem les obres! Si rescatar el tram Lleida-Montblanc val 85 M€, perquè n'hem de pagar 100 per la meitat del trajecte? Per què hem d'aguantar les obres i els morts quan d'avui per demà podem tenir una via ràpida en marxa sense destrossar més el territori?

Prou morts, prou discriminació: alliberament AP2 Lleida-Montblanc ja!

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa