Les nostres notí­cies

  Dimecres, 13 de febrer de 2013

El 13 de febrer se celebra el primer Dia Mundial de la Ràdio

La jornada vol commemorar la contribució de la ràdio per garantir i fomentar la lliure circulació d'idees i la llibertat d'expressió.

Aquest 13 de febrer se celebra per primera vegada el Dia Mundial de la Ràdio, impulsat per la UNESCO amb la intenció de posar de relleu el valor de la ràdio com a eina per construir la cohesió social i promoure la democràcia participativa, així com la contribució fonamental d’aquest mitjà per tal de garantir i fomentar la lliure circulació d'idees i la llibertat d'expressió a tot el món, valors que apuntalen les societats obertes i democràtiques.

El Dia Mundial de la Ràdio es va establir en la 36a conferència general de la UNESCO, celebrada el mes de novembre passat. La data escollida coincideix amb l’aniversari de les primeres emissions de la ràdio de les Nacions Unides, el 13 de febrer de 1946. Pretén no només posar de relleu la importància de la ràdio, sinó també encoratjar els diferents actors a proporcionar l’accés a la informació a través de la ràdio, per una banda, i millorar la cooperació internacional entre radiodifusors.

Segons el portal web gencat.cat, encoratjats per la campanya d’Unescocat, el centre UNESCO de Catalunya, diferents emissores de ràdio i associacions de Catalunya han col·laborat en la difusió del Dia Mundial de la Ràdio al nostre país.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa