Les nostres notí­cies

  Dilluns, 25 de setembre de 2017

Participem a les sessions de sensibilització per a periodistes sobre salut mental

Les jornades estan organitzades per Compàs, el recurs de salut mental de Talma, amb la col·laboració d'Obertament

Membres de Ràdio les Borges vam assistir el passat dimecres, 20 de setembre, a la primera sessió formativa de les jornades de sensibilització per a periodistes sobre salut mental, organitzades per Compàs, l'àrea de salut mental de l'Associació Talma, conjuntament amb l'Associació Obertament, que treballa per reduir l'estigma vers les persones amb problemàtica de salut mental.

En aquesta primera sessió, tres activistes de Compàs, el Joan, la Beatriz i el Ferran van explicar de primera mà el seu cas i com els ha ajudat poder disposar d'una entitat com Compàs. Els comunicadors vam constatar com, a la nostra feina, la gran majoria de vegades, les notícies que inclouen algun vincle amb persones  que pateixen problemes de salut mental estan enfocades o tractades amb prejudicis i amb un vocabulari poc encertat que contribueix a fer més difícil que aquests trastorns siguin compresos i acceptats.

Amb aquests tallers, Compàs vol donar-nos eines als periodistes amb l'objectiu de reduir l'estigma i minimitzar els estereotips que hi ha al voltant de la salut mental, ja que, des de l'entitat entenen que l'àmbit periodístic "juga un paper clau en la sensibilització de la societat".

En aquesta primera sessió, gràcies a les coordinadores de Compàs i a la franquesa dels activistes que ens van parlar, ens vam adonar que la salut mental encara és un tabú, que s'evita parlar-ne i que, quan es fa, s'aborda de manera genèrica, desafortunada i estereotipada, fent que les persones que pateixen les malalties o trastorns s'hagin d'enfrontar a un altre obstacle, encara: l'estigma i la discriminació.

Creiem que sessions com les que participem ens seran de molta ajuda a l'hora de fer millor la nostra feina i, a més, vam passar una estona molt agradable, ens vam sentir com a casa. Moltes gràcies a la gent de Compàs i, sobretot al Ferran, la Beatriz i el Joan.

Ens veiem a la propera! 

La primera sessió formativa, al Complex Cultural de Juneda.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa