Arxiu sonor

  Plens de l'Ajuntament

  Divendres, 29 de novembre de 2019

Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de les Borges del 28 de novembre del 2019

L'Ajuntament de les Borges va celebrar, ahir dijous, 28 de novembre, a les 21.30 hores, la sessió plenària ordinària corresponent al mes de novembre. Pots escoltar-lo íntegre a l'apartat 'fitxer d'àudio'.

L'ordre del dia del ple i el resultat de les votacions és el següent:

 1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior (s'hi van aprovar les actes ddels plens del 14, 23 i 30 d'octubre, només amb els vots dels regidors que hi eren presents).
 2. Aprovació inicial de l'expedient 05/2019 de modificació del pressupost municipal 2019 mitjaçant crèdit extraordinari i suplement de crèdit (7 vots a favor de l'equip de govern i 6 en contra de Borges per la República).
 3. Aprovar la rectificació de l'Inventari municipal, per alta de béns (aprovat per unanimitat dels 13 regidors).
 4. Donar compte de l'informe de morositat corresponent al tercer trimestre del 2019.
 5. Donar compte de l'informe del període mig de pagament a proveïdors (PMP) corresponent al tercer trimestre del 2019.
 6. Moció del grup municipal de Borges per la República-Som Primàries-AM per una nova ordenança de mobilitat, d'acord amb el marc legal vigent (aprovat per unanimitat dels 13 regidors).
 7. Moció del grup municipal Borges per la República-Som Primàries-AM per la creació d'una borsa municipal d'habitatge (aprovat per unanimitat dels 13 regidors).
 8. Moció d'Unió de Pagesos en suport al sector de la fruita dolça (aprovat per unanimitat dels 13 regidors).
 9. Donar compte dels decrets dictats per l'Alcaldia.
 10. Informes de l'equip de govern.
 11. Precs i preguntes.

Abans del punt onzè, de precs i preguntes, el grup de Borges per la República-Som Primàries va proposar incloure d'urgència a la sessió una moció sobre decretar una moratòria a la tramitació en la tramitació de noves llicències per a infraestructures d'incineració o d'ampliació de la capacitat de coincineració de residus. La votació sobre la urgència de la moció va rebre 7 vots en contra de l'equip de govern i 6 a favor de Borges per la República.

De fet, aquesta era una de les dues mocions que la formació volia presentar a la sessió (a més de les dues que ja s'hi han inclòs) i que, segons el mateix partit, van ser retirades per l'alcalde de les Borges, Enric Mir, "sense que s'hagi donat cap explicació". L'altra feia referència a tramitar el canvi de nom del carrer General Güell i iniciar un procés participatiu per escollir el nou nom.

Pel que fa a aquesta crítica, Mir ha exposat que no creu adequat "pronunciar-se sobre els temes plantejats fins a tenir les respostes a les al·legacions, en el cas de la que demanava al Parlament de Catalunya que instés el Govern de la Generalitat a decretar una moratòria a la tramitació de noves llicències per a infraestructures d'incineració de residus o d'ampliació de la seva capacitat".

D'altra banda, en relació a l'altra moció que proposava un procés participatiu per a canviar de nom del carrer General Güell, l'alcalde de les Borges considera que "cal estudiar la proposta amb més deteniment, contrastant les diferents versions existents sobre aquest personatge i, si es confirma el seu passat antidemocràtic, també caldrà parlar prèviament amb els veïns i les veïnes del carrer sobre el canvi".

Imatge d'arxiu del ple de les Borges Blanques.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa