Notícies

  Dimarts, 3 de novembre de 2015

Miquel Àngel Estradé, Premi Andròmina de Narrativa amb l'obra 'L'assassí que llegia Vidal Vidal'

L'escriptor borgenc va rebre el guardó en la gala de la 44a edició dels Premis Octubre, celebrada al mercat central de València

Després de guanyar l'any passat el guardó del Premi Gregal amb la seva primera novel·la 'L'home impassible', l'escriptor borgenc Miquel Àngel Estradé ha tornat a ser premiat per la seva obra literària. En aquest cas, el passat dissabte, 31 d'octubre, va ser distingit amb el premi Andròmina de narrativa (dotat amb 10.000 euros) pel llibre 'L'assassí que llegia Vidal Vidal', en el marc de la 44a Nit dels Octubre, promoguda per l'editorial Tres i Quatre, celebrada al Mercat Central de València.

L'obra 'L'assassí que llegia Vidal Vidal' està ambientada a Lleida i protagonitzada per un assassí en sèrie que llegeix l'escriptor Vidal Vidal. Els ciutadans volen saber qui és i com escriu Vidal Vidal, autor real contemporani que també té veu al llibre. Segons ha explicat Estradé, el protagonista "mata per avorriment i a gent benestant que també té una vida avorrida", fet que provoca un nou sentit en la vida de molts veïns i veïnes de la ciutat i que temen que, si mai l'assassí és detingut, "Lleida torni a ser una ciutat avorrida on mai no hi passa res".

La gala dels Premis Octubre també va atorgar el premi Joan Fuster d'assaig i el Vicent Andrés Estellés de poesia. El primer va ser per Ferran Garcia-Oliver (Beniopa, 1957), catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València, amb l'obra 'Va néixer, ancestres i ADN', una reflexió sobre els orígens dels valencians. El guardó de poesia va recaure en el poeta, narrador i dramaturg sabadellenc Josep-Ramon Bach (1946) per 'Secreta dàlia', una obra que parla del temps i la vellesa en què homenatja artistes pictòrics i cinematogràfics.

Miquel Àngel Estradé

Miquel Àngel Estradé i Palau (1957) és un escriptor nascut a les Borges Blanques, població de la qual ha estat alcalde per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i actualment és jurista del Departament de Justícia de la Generalitat, després d'haver estat, també, diputat al Parlament de Catalunya.
És autor de diversos assajos polítics i ha publicat la novel·la 'L'home impassible' i la premiada amb l'Andròmina de narrativa dels Premis Octubre, 'L'assassí que llegia Vidal Vidal'.

Els guardonats en la 44a Nit dels Octubre, amb Estradé a l'esquerra (foto: Levante-EMV).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa