Notícies

  Dijous, 30 de març de 2017

El professor d'història de l'Institut Josep Vallverdú, Ramon Usall, publica la novel·la negra 'Seixanta-vuit'

L'obra, que recull un nou cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira, es presentarà el 5 d'abril al Cafè Teatre de l'Escorxador de Lleida

El professor de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges, Ramon Usall, publica l'obra 'Seixanta-vuit', una novel·la negra que recull un nou cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira. Després d'haver publicat, el 2008, l'obra 'Tots els camins porten a Romania', el professor d'història reprèn les aventures d'aquest detectiu lleidatà, amb despatx al carrer Cavallers, 37, gràcies a la publicació d'aquesta nova novel·la, un nou cas del perdiguer ponentí que el durà fins a París on remourà la memòria de la revolta del maig del 68 i l'herència que aquesta ens ha llegat.

La novel·la negra es presentarà el dimecres, 5 d'abril, a les 20:30 hores, al Cafè Teatre de l'Escorxador de Lleida en un acte que comptarà amb la participació del professor de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida, Miquel Pueyo, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, l'editora Joana Soto, i l'autor de l'obra, Ramon Usall. L'acte clourà amb les actuacions dels cantautors lleidatans Meritxell Gené i Conde Boira. El proper 8 d'abril, Ramon Usall també serà present al 1r Festival de novel·la negra a les Borges.

Biografia de Ramon Usall

Ramon Usall i Santa, nascut el 1977, és llicenciat en sociologia i doctor en història. Actualment, exerceix de professor d'ensenyament secundari a l'institut Josep Vallverdú de les Borges. Autor polièdric, ha publicat diversos assajos, entre els quals destaca 'Futbol per la llibertat' (Pagès Editors, 2011) que va ser guardonat amb el premi Josep Vallverdú de 2010. En l'àmbit de la novel·la negra, una de les seves passions, és el creador del detectiu lleidatà Rafel Rovira de qui ha publicat, prèviament, 'Tots els camins porten a Romania' (Pagès Editors, 2008) que va merèixer el premi de novel·la Manuel Cerqueda de la Nit Literària Andorrana. 

Ramon Usall presentant un dels seus llibres (foto: Ua1)
Cartell de la presentació de l'obra del Cafè Teatre de l'Escorxador de Lleida (foto: Rafel Rovira).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa