Notícies

  Dimarts, 12 de març de 2013

Presumpte abocament d'oliasses al terme dels Masos de les Borges

La patrulla de la Policia Local ha detectat uns residus líquids en uns terrenys de General d'Olis i Derivats SL i analitzarà si poden constituir un delicte contra el medi ambient

Una patrulla de la Policia Local ha detectat avui durant una tasca de vigilància rutinària un presumpte abocament d'oliasses pel terme de les Borges Blanques, concretament a la partida dels Masos, en uns terrenys propietat de l'empresa General d'Olis i Derivats SL.

Els residus líquids estaven escampats per terra i ocupaven bona part de la superfície que limita amb l'empresa. Els agents han seguit el rastre de l'abocament fins arribar als voltants de la fàbrica, i després d'una inspecció han recollit mostres del líquid escampat per ser analitzades, segons explica l'alcalde de les Borges, Enric Mir. Les accions que emprendrà ara l'Ajuntament consistiran en enviar les mostres a l'Institut Nacional de Toxicologia i, en cas que el resultat determini que el producte és tòxic, es presentaran davant l'autoritat judicial.

Aquesta no és la primera polèmica que ocasiona aquesta fàbrica. De fet, des de la seva obertura l'any 1996, l'empresa General d'Olis i Derivats, ubicada al terme municipal de les Borges, a la carretera entre Juneda i Castelldans, ha acumulat un llarg historial de queixes i denúncies per les emissions de fums i olors. En aquest sentit, la Plataforma Garrigues per la Defensa del Territori, l'ADPN la Banqueta i IPCENA han denunciat l'elevada quantitat d'emissions de fum d'aquesta indústria i de les pudors que provoca. Per la seva part, l'Ajuntament de les Borges demana mesures correctores a l'empresa i presentarà al·legacions per la saturació d'emissions.  Sobre les emissions de fums, Enric Mir explica que "caldrà veure com evoluciona la qüestió per fer les actuacions que correspongui, segurament que s'hauran de tramitar a través d'algun organisme oficial o, fins i tot, de fiscalia".

D'altra banda, el passat mes de febrer va arribar a les Borges l'estació mòbil de mesurament de la qualitat de l'aire, que encara està ubicada a les Borges -el temps previst d'estada al municipi era d'un mes-, i que va arribar després de reunions entre l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges i la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA), i de les les reclamacions de la Plataforma Garrigues en Defensa del Territori.

Abocament a la zona dels Masos (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa