Notícies

  Dijous, 9 d'abril de 2020

En només sis dies la campanya de micromecenatge #dESSconfinemPonent aconsegueix el primer repte econòmic

Amb la col·laboració de cooperatives de les Garrigues, es destinarà el 10% de les donacions a ajudar el sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

El passat 2 d'abril va començar la campanya #dESSconfinemPonent, una iniciativa de Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l'Economia Social i Solidària de Ponent, amb l'objectiu de donar suport al teixit cooperatiu del territori en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a la crisi i a la situació d'emergència actual.

Després d'una setmana amb la campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo, ahir es va superar la quantitat mínima econòmica establerta de 2.500 euros per a poder començar a ajudar a les cooperatives del territori. Tot ha estat possible gràcies a les aportacions de 45 persones individuals i al suport de totes les persones que han donat difusió de la campanya, que ajudaran al teixit cooperatiu del territori a pal·liar els efectes econòmics en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a la crisi i a la situació d'emergència actual.

La campanya vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l'entorn. A més, té l'objectiu de posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.

Amb la campanya també es vol contribuir a fer front a l'emergència sanitària i es destinarà el 10% de les donacions a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

La campanya es gestiona a través de la plataforma de crowdfunding goteo.org, líder en projectes sense ànim de lucre, i té com a objectiu reunir 15.000 euros per a generar una caixa de suport que contribuirà directament a mantenir l'activitat de les cooperatives i els seus llocs de treball.

El projecte està impulsat per l'Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera amb l'implicació de les cooperatives L'Olivera, Tres Cadires, Cassola Cultural, Lo Vilot Farm Brewery, Sabors de Ponent, Les Obagues, Serveis amb Cor i John Fil; i l'Associació Alba. I amb la col·laboració de les cooperatives El Risell, Cos Actiu i Quàlia; i la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya (XAC).

Es pot continuant participant a través d'aquest enllaç.

El cartell de la iniciativa.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa