Notícies

  Dimecres, 27 de març de 2013

El grup de teatre Nissaga se suma als actes de celebració del Dia Mundial del Teatre

També han participat en la commemoració del Dia Mundial de la Poesia i Any Espriu

El grup de teatre Nissaga de les Borges Blanques, que després d'un temps de descans en la seva activitat va tornar als escenaris el juliol de l'any passat amb la representació de l'obra 'L'ós, la mort i altres contes', d'Anton Txèkhov i Woody Allen, se suma, com ja va fer el 2012, a les celebracions del Dia Mundial del Teatre. Aquesta commemoració, creada per l'Institut Internacional del Teatre, se celebra cada 27 de març des de l'any 1961 i es festeja amb diverses activitats arreu del món.

El grup Nissaga ha fet difusió enguany del missatge que Lluís Pasqual, membre de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha escrit en motiu del Dia Mundial del Teatre 2013, en què fa una reflexió sobre el teatre i també sobre la justícia social. L'encarregat de llegir aquest missatge (que podeu escoltar en l'adjunt d'aquesta notícia) ha estat Sebastià Tolosa.

D'altra banda, a més del Dia Mundial del Teatre, el grup Nissaga ha volgut commemorar també el Dia Mundial de la Poesia i l'Any Espriu (enguany es compleix el centenari del naixement de l'escriptor), i ho va fer el passat dijous amb la participació en un acte celebrat a la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges, on diversos membres del grup van dur a terme una lectura dramatitzada de 'Primera història d'Esther', obra que espriu va escriure el 1948 i que es va representar per primera vegada l'any 1957, sota la direcció de Jordi Sarsanedas.

D'altra banda, el grup de teatre Nissaga, continuarà representant l'obra amb què a les Borges va aconseguir un gran èxit, 'L'ós, la mort i altres contes'. Serà el proper sis d'abril a Torregrossa i el dia vint del mateix mes al Teatre Foment de Juneda.

Els membres del Grup Nissaga durant la lectura dramatitzada a la biblioteca.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa