Notícies

  Divendres, 18 de novembre de 2022

Obertes les inscripcions del tercer simpòsium de l'oliva arbequina durant la Fira de Santa Caterina d'Arbeca

Es farà el dissabte, 26 de novembre, i enguany estarà enfocat al despoblament i al canvi climàtic

El dissabte, 26 de novembre, dins dels actes de la 19a Fira de l'Oliva arbequina, la Sala Abadia d'Arbeca acollirà el tercer Simposi de l'oliva arbequina, que enguany s'ha enfocat al despoblament i el canvi climàtic. L'acte també està inclòs en la tradicional Fira de Santa Caterina del municipi, que se celebrarà del 25 al 27 de novembre. 

El Simposi, titulat l'Entorn natural i social als territoris de conreu de l'olivera arbequina, canvi climàtic i despoblament', començarà, a les 9 hores, amb l'acte institucional d'inauguració. Seguidament, es parlarà sobre l'entorn social i despoblament amb quatre experts. Més tard, a les 11.15 hores, es preveu una taula rodona sobre l'entorn natural, el canvi climàtic i el cultiu sostenible. A continuació, es farà la presentació de la revista comarcal Som Rurals a càrrec dels periodistes, Albert Gonzalez i Francesc Florensa. Per acabar els actes del matí es farà la conferència 'El pinyol d'oliva més antic de la Plana de Lleida' i la cloenda. A la tarda està previst un dinar i la visita al molí d'oli la Corperativa Arbequina. 

Tots els interessats en participar en el simposi, que és gratuït, ho poden fer en aquest enllaç

Pel que fa a la Trail Running Santa Caterina que enguany, com a novetat, s'havia de celebrar el diumenge al matí de fira, els organitzadors, el Club Ciclista d'Arbeca, han decidit suspendre-la "per problemes tècnics". 

 

 

Les inscripcions, que són gratuïtes, ja estan obertes.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa