Les nostres notí­cies

  Dimecres, 7 de març de 2018

A Ràdio les Borges, el 8 de març, només posem música amb veu de dona

Amb aquest gest simbòlic, que es completa amb entrevistes i la programació de falques específiques, l'equip de l'emissora vol reivindicar la igualtat de gènere

Per reivindicar la igualtat de gènere, a Ràdio les Borges, aquest proper dijous, 8 de març, només hi sonarà música cantada per dones. L'equip que formem l'emissora, per molt que es pugui pensar que aquest greuge es va superant, no acceptem que hi hagi situacions en què la dona pateixi tractes de menyspreu només pel fet de ser-ho.

Avui en dia hi continuen havent agressions i violència envers les dones, que viuen, encara i en molts casos, sota l'amenaça i el control dels homes. Les dones que ocupen càrrecs de responsabilitat són minoria, hi ha bretxa salarial i la dona ha de fer mans i mànigues, generalment, per conciliar la vida domèstica i laboral, entre molts altres exemples de discriminació de gènere.

A través de les entrevistes que vam fer l'any passat per commemorar el Dia de la Dona, en què vam parlar amb una treballadora de la llar, una entrenadora, una pagesa, una periodista, una mestra, una futbolista, una política, ens van dir que consideraven que poc a poc s'anaven solucionant algunes situacions de greuge en els seus àmbits, però que encara quedava molt camí per arribar a una situació igualitària.

Per posar-hi el nostre granet de sorra, i sent conscients que la defensa de la igualtat cal fer-la cada dia i no només el 8 de març, a l'emissora municipal de ràdio de les Borges Blanques hem decidit fer aquest gest simbòlic de punxar només música cantada per Celine Dion, Carly Rae Jepsen, Marina Rodés, Tylor Swift, Anna Roig, Montse Llaràs, Dolores O'Riordan, Tina Turner o Ivette Nadal, entre moltes altres. També hem programat falques que reivindiquen el paper de la dona i hem xerrat amb dones que treballen en àmbits diversos.

Foto d'arxiu d'una entrevista als estudis de Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa