Les nostres notí­cies

  Dimarts, 2 d'agost de 2022

Neix un podcast a Ràdio les Borges per parlar de salut mental de manera oberta, respectuosa i sense etiquetes

Està produït i conduït per un grup de persones amb experiència pròpia en temàtica de salut mental vinculades al servei Compàs de l’Associació Talma

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, a Ràdio les Borges ha nascut un podcast per parlar de salut mental de manera oberta, respectuosa i sense etiquetes, que està produït i conduït per un grup de persones amb experiència pròpia en temàtica de salut mental vinculades al servei Compàs de l'Associació Talma de Juneda. 

'Txarrem' és el nom del projecte, i ara també del podcast, que vol apropar, sensibilitzar i parlar de la salut mental amb l'objectiu de trencar els estigmes i estereotips que envolten les persones que viuen amb un trastorn. Però, no només això, sinó que també vol tractar temes com les emocions, el benestar, el malestar o les circumstàncies que ens poden portar a desenvolupar un trastorn mental, com les addiccions o altres factors de risc.

El projecte 'Txarrem', a més a més, busca l'apoderament de persones amb experiència pròpia i de familiars que conviuen o estan a prop d'una persona amb trastorn mental perquè puguin parlar de les seves vivències, experiències i realitat viscuda. D'altra banda, també incorpora el punt de vista de les professionals en salut mental de Talma i altres professionals externs que intervindran en alguns podcast per ampliar la informació sobre algun tema en concret. Tot això, combinat amb la presència i la participació oberta amb la comunitat a través de les xarxes socials de la nosra emissora i també de l'Associació Talma.

No és la primera acció que Talma realitza amb aquest objectiu, ja que des de fa alguns anys col·labora amb l'Oficina Jove i altres projectes que apropen el món de la salut mental a la comunitat, i especialment al col·lectiu jove i adolescent a través de sessions formatives o dinàmiques a les hores dels patis als instituts de la comarca. De fet, 'Txarrem' surt d'aquestes petites accions que, fa anys, es realitzaven de forma independent i ara s'aglutinen en un mateix projecte transversal de l'Associació Talma en què el principal objectiu és la prevenció (sobretot en salut mental) i la sensibilització dels col·lectius que atenem, per trencar els estigmes i les discriminacions en diversos àmbits de la vida diària de les persones amb necessitats de suport.

El primer podcast del projecte ja es troba disponible al nostre web i la idea és anar elaborant nou contingut durant els propers mesos amb l'objectiu que els i les oients de Txarrem puguin escoltar un nou podcast cada mes.

El primer podcast a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa