•   Dijous, 18 de juny de 2015 / Meritxell Bayarri / El Campaner

  Pere Giné ens parla del 3er Festival de Repic de Campanes de les Garrigues

  Una setmana més, Pere Giné, el campaner de les Borges Blanques, ve al programa 'Des de l'Oest per explicar diferents anècdotes i històries relacionades amb el campanar del municipi. En aquest cas ens parla del 3er Festival de Repic de Campanes de les Garrigues, que se celebra enguany al municipi de la Granadella i que començarà aquest dissabte 20 de juny a partir de les 6 de la tarda.

  La història i la música seran els dos elements que marcaran aquest festival. A les 6 de la tarda, tan bon punt es faci la rebuda dels participants, començarà una visita guiada pel nucli antic del poble, el Centre d'Interpretació de l'Oli i el refugi. Més tard, a dos quarts de 9, el president de l'Associació Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, farà una conferència que es titula 'I ara...toquen les campanes!'. Finalment, a les 10 de la nit, després del sopar popular començarà l'audició de repic de campanes, una actuació que anirà a càrrec de campaners d'arreu de Catalunya que ja porten una llarga trajectòria practicant aquest art.


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Dimarts, 16 de juny de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Lluc Baños: "L'espectador ha de prendre una posició més activa a l'hora de veure una exposició"

  Aquests dies i fins al 27 de juny es pot visitar a la planta 0 de l'Espai Macià una exposició d'art contemporani creada per l'artista Lluc Baños Aixalà. En la mostra s'hi poden veure 8 dibuixos, una escultura i un vídeo que representen tots ells objectes reconeixibles. "L'exposició gira al voltant de la poètica dels objectes trobats, dels processos de creació i d'intentar posar atenció a les petites coses que passen al voltant mentre un està concentrat en una determinada tasca", explica l'artista a Ràdio les Borges.

  L'associació cultural Arts25400 ha estat l'encarregada d'organitzar aquesta exposició que es titula 'La festa era fora'. Lluc Baños explica que amb el nom d'aquesta mostra el que pretén és que l'espectador prengui una posició més activa a l'hora de veure l'exposició i que es doni conta que tot el que veu allà dins i que li transmet alguna cosa també s'ho pot troba a fora. "Incentivar d'alguna manera un esperit més curiós, no buscar les coses en el lloc on creus que han de ser sinó aprendre-les a trobar-les a tot arreu", comenta l'autor en referència al títol de l'exposició.

  Baños, nascut a Barcelona l'any 1985, es va diplomar en Disseny Gràfic per l'Escola Eina i es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i l'Accademia di Belle Arti di Bologna. Ha rebut diversos premis entre els quals destaca el LAUS Plata per la categoria Projecte Final de Carrera. Fa sis mesos va rebre una beca d'escultura de la Fundació Güell a partir de la qual han sortit les obres que ara exposa l'Espai Macià, algunes d'elles creades a l'espai Major 28 de la Floresta. De cara a la tardor, Baños té previst ampliar aquesta mateixa mostra i portar-la a Barcelona.


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Dijous, 4 de juny de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Octavi Espuga prepara el seu segon curtmetratge, CondAmned, pel qual ha obert una campanya de micromecenatge

  El realitzador cinematogràfic de les Borges Blanques, Octavi Espuga, està preparant el seu segon curtmetratge que es titula CondAmned. Un film de terror que transcorre al segle XIX en plena decadència victoriana. La història comença quan en Jack, un home de 80 anys, es troba tancat en una cripta juntament amb una noia i allà es trobaran una espècie de presència que va cap a ells. CondAmned és un curt que s'inspira per una banda, en la literatura d'Edgar Allan Poe i el cinema de terror clàssic dels anys 50 i per l'altra, conté l'estètica de sèries tan actuals com American Horror Story.  El film, que té 10 minuts de durada, es rodarà íntegrament a la ciutat de Lleida i es faran servir espais poc concorreguts dels túnels de la Seu Vella als quals normalment no té accés el públic.

  Pel que fa al repartiment, l'actor protagonista serà Alfonso Delgado, una de les cares més populars de la televisió que va participar en l'anunci de 'Loterías del Estado' d'aquest any. L'altra actriu principal serà l'Aida Qui, actriu lleidatana que ha fet la seva carrera entre Barcelona i Madrid. En aquests moments el projecte es troba en fase de preproducció. De fet, s'ha obert una campanya de crowdfunding per acabar d'assolir els 4.000 euros que fan falta per tirar-lo endavant. Una campanya estarà oberta fins al dia 24 de juny i que oferirà recompenses com la possibilitat de veure el rodatge en directe o de participar-hi com a extra.

  Després de l'èxit de Silent Agony, Espuga està preparant el seu segon curtmetratge. El primer el va estrenar l'any 2011 i va ser premiat i va quedar finalista en nombrosos festivals de tot el món, entre els quals destaca el premi al 'Fear Fete' dels Estats Units i la nominació a l'Imagine Film Festival d'Holanda.


  | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa