•   Divendres, 11 de desembre de 2015 / Meritxell Bayarri / Nutrició

  Entrevista a Benet Gili, propietari del restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues

  Arròs amb verduretes i bacallà i caragols a la llauna. Aquests són alguns dels plats que presenta el restaurant La Garbinada en la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Un menú en què s'ofereixen ingredients característics de les terres de Lleida i es dóna especial importància a l'oli del primer raig.

  "Amb la Mostra fem plats una mica diferents dels que normalment oferim", explica el propietari del restaurant, Benet Gili, que destaca l'arròs amb bacallà, elaborat amb caragols de secà i verdures, que té un sabor "difícil de trobar". A part, aquest any s'hi pot trobar un tast d'olis del primer raig, elaborats a diferents molins i cooperatives de la comarca, com també d'olives de diferents varietats. "Això a la gent llunyana de les terres de Lleida els encanta perquè no han trobat mai aquestes varietats, com l'oliva morta", afirma Gili.

  Des de l'any 2001 en què es va obrir La Garbinada, aquest restaurant sempre ha participat en les mostres gastronòmiques que s'han fet. El seu propietari considera que és fonamental que tots els restauradors de la comarca hi participin per donar a conèixer el seu tipus de cuina. En aquest cas, aquest restaurant de Granyena destaca per les carns de la brasa, que es cuinen amb llenya d'olivera i ametller, i per la manera de fer els caragols, que ja poden ser a la llauna, a la gormanda o a la catxipanda. 

  L'edifici on està situat el restaurant és d'estil noucentista i es va fer servir l'any 1939 com a caserna militar per l'exèrcit republicà. Actualment hi van turistes de Barcelona, Tarragona o de les comarques de l'Ebre, que venen a Granyena els caps de setmana a fer activitats a l'aire lliure. Un altre dels actractius de La Garbinada són els concerts, més conretament de rumba catalana, que se solen fer els dissabtes a la nit que aglutinen molts dels seguidors d'aquest estil musical.


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Divendres, 4 de desembre de 2015 / Meritxell Bayarri / Nutrició

  Entrevista a Yolanda Gracia, cap de comunicació de l'Estrella de Masia Salat

  Bacallà en confit d'oli de trufa o filet de vedella amb salsa de nous i verduretes de l'horta de Lleida. Aquests són els plats principals que presenta l'Estrella de Masia Salat en el seu menú de la 21a Mostra Gastronòmica, un menú que aposta pels productes frescos i de la terra com les verdures i l'oli d'oliva arbequina.

  La cap de comunicació del restaurant, Yolanda Gracia, explica que fins al moment la Mostra ha tingut molt bona rebuda i que els clients han quedat satisfets. Afegeix que la gent que sol passar per Masia Salat són grups que venen de províncies com Girona, Barcelona o Saragossa. "Fem reserves per llars de jubilats, grups d'amics, associacions,...", explica Gracia, i remarca que el restaurant disposa de diferents sales per acollir tot tipus d'esdeveniments com ara casaments, batejos i trobades empresarials.

  Un altre dels atractius d'aquest restaurant de les Borges Blanques és el Parc Temàtic de l'oli, on s'hi poden veure oliveres mil·lenàries i la premsa d'oli més gran del món. A l'Estrella de Masia Sala es fan packs que inclouen visita al museu i dinar al restaurant. "Tenim 'overbooking', els grups volen veure la història de la nostra terra i degustar l'oli que han estat veient al parc", afegeix Gracia.


  | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa