•   Divendres, 30 d'octubre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    Josep Francesch, entrenador del CTT Borges: "Encara falta gent que s'acabi de conscienciar que tenim un club de l'elit nacional"

    Al magazín de tardes de Ràdio les Borges hem entrevistat a Josep Francesch, entrenador del CTT Borges que s'encarrega de fer les classes extraescolars del tennis taula a les diferents escoles de la comarca de les Garrigues i la Conca de Barberà. També fa entrenaments als centres Talma de Juneda i Acudam de Mollerussa, una tasca que considera molt gratificant.

    Amb ell hem fet un repàs de les pròximes dates importants en el món del tennis taula, com el Campionat de Catalunya per a discapacitats psíquics que se celebrarà a les Borges el pròxim 29 de novembre al Centre de Tecnificació.

    També hem aprofitat per preguntar-li sobre l'evolució del club, que el 2016 complirà 25 anys, i del seu alt nivell. "Encara falta gent que s'acabi de conscienciar que tenim un club de l'elit nacional", afirma Francesch.


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Divendres, 23 d'octubre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    Pere Olivart ens parla del vídeo 'Parc de la Banqueta. Patrimoni amb futur'

    L'associació la Banqueta de Juneda està presentant durant aquests dies el vídeo 'Parc de la Banqueta. Patrimoni amb futur', un clip que vol donar a conèixer el gran valor que tenen les banquetes arbrades, aquests vorals que hi ha a banda i banda dels canals.

    Pere Olivart, president de l'associació, destaca la importància de conscienciar a la població sobre el manteniment que han de tenir aquests espais verds, ja que "si no es poden arribar a perdre", afirma. Un els objectius del vídeo és sensibilitzar a la població enfront els calaixos de formigó amb què s'han revestit alguns trams del Canal d'Urgell i que posen en risc la supervivència de les banquetes.

    "Quan es va construir el Canal les lleres es construïen amb les pròpies arrels dels arbres però per evitar filtracions i millorar la conducció de l'aigua Casa Canal va apostar per altres mesures que no permeten que els arbres tinguin accés a l'aigua i això fa perillar la seva existència ", explica Olivart.

    El clip es va projectar el passat 16 d'octubre a Juneda i el 23 al Casal Marino de les Borges Blanques. En aquests actes també es van fer una sèrie de parlaments per donar valor a les banquetes des de diferents punts de vista com pot ser el seu potencial turístic, lúdic i esportiu.

    El pròxim 2016 farà 25 anys que es va formar l'associació la Banqueta de Juneda. Des de l'associació estan contents per la recent aprovació per part del Consell Comarcal d'iniciar la declaració de Bé Cultural d'Interès Local de les banquetes: "Ens permetrà protegir-les una mica més i els ajuntaments podran decidir quines actuacions es podran fer en aquest espai i quines no", afirma Olivart. 


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Divendres, 16 d'octubre de 2015 / Meritxell Bayarri /

    Els padrins i padrines del Casal de la Gent Gran ens parlen de les cançons que més els han marcat

    Aquest estiu vam començar una nova secció al magazín de tardes. En aquest espai, els padrins i padrines del Casal de la Gent Gran ens expliquen quines cançons escoltaven quan eren joves, quines són les seves preferides i quines els agradaria tornar a escoltar a la ràdio.

    En els àudios que hi ha a continuació la Donesta Ferrer explica que la cançó que té més present és 'La mare'. "És una cançó de bressol que parla de la tendresa de la vida i dels fills amb la mare i el pare", afirma. 

    Maria Checa fa referència a la dècada dels '60 i '70 i l'època dels 'guateques'. "Fèiem moltes festes, amb poca cosa estàvem contents i ens divertíem amb tot", explica. La cançó que més li agrada és 'Gwendolyne', del Julio Iglesias, perquè és la que va començar a ballar quan va conèixer el seu home.

    Per Rosa Maria Minguella una de les seves cançons preferides és 'Cae la nieve' de Salvatore Adamo. Recorda que la ballava quan era joveneta davant la seva tieta, "tenia una germana de la mare que era coixeta, havia tingut poliomelitis de petita i li agradava molt veure'ns ballar sempre que hi havia ocasió".

    Finalment, un dels temes que més recorda Joan Serra és 'Algo de mí' de Camilo Sesto, una cançó que posaven molt a les emissores quan va tenir la seva primera ràdio. "Vaig tenir un accident quan era jove que em va obligar a estar mesos a l'hospital, el meu germà em va regalar el meu primer transistor i m'agradava que escoltar-hi aquesta cançó".


    Donesta Ferrer ens parla de la cançó 'La mare'. | Descarrega'l com a: | MP3

    Maria Checa explica que la seva cançó preferida és 'Gwendolyne', del Julio Iglesias. | Descarrega'l com a: | MP3

    Rosa Maria Minguella diu que una de les cançons que més l'han marcat és 'Cae la nieve' de Salvatore Adamo. | Descarrega'l com a: | MP3

    Joan Serra escolleix el tema 'Algo de mí' de Camilo Sesto. | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa