•   Divendres, 25 de setembre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    Josep Rosinach: "Un missatge transmès des del cant i des de la música t'arriba amb molta més força"

    Valors com l'amor o la fraternitat són els que transmet la cantata '1714-2014, 300 anys vencent', una obra composta pel junedenc Josep Rosinach que es representarà aquest dissabte 26 de setembre al Pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques. Es va estrenar al juny del 2014 en commemoració de l'any del Tricentenari i des de llavors no a parat de representar-se en diferents pobles de Catalunya. En total, s'han fet una trentena d'actuacions i més de 1.000 persones han pogut gaudir d'aquesta obra patriòtica.

    "La cantata va més enllà d'entendre què ha passat al llarg d'aquests 300 anys - explica Rosinach- també volem manifestar que estem orgullosos de ser com som i volem decidir què volem ser". L'obra, composta per 7 cançons, comença fent un viatge pels fets de la Guerra de Successió, per la derrota i després fa un gir cap a la defensa de la identitat del poble català i la seva voluntat de construir lliurement un nou país. "Aquest missatge transmès des del cant i des de la música t'arriba amb molta més força", afegeix el compositor de l'obra.

    Més de 150 cantaires es reuniran al pavelló Francesc Macià aquest dissabte a les 8 del vespre. "Per les circumstàncies i el nombre de cantaries el concert serà molt espectacular", afegeix Rosinach. Aquest junedenc de 40 anys enguany també ha rebut el premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'any 2015, un reconeixement a la seva trajectòria com a compositor i per ser durant 21 anys el director de la Massa Coral Els Cantaires de Juneda.


    | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa