•   Divendres, 29 de maig de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    El Kalikenyo Rock ja ho té tot apunt per celebrar la seva 10a edició

    Aquest divendres 29 i dissabte 30 de maig  Juneda s'omplirà de música punk i rock dur. Coincidint amb la prèvia del Concurs de Cassoles de Tros se celebra el Kalikenyo Rock, l'emblemàtic concert de música punk de Juneda que agafa el nom del típic cigar junedenc. Enguany, el festival arriba a la desena edició i per aquest motiu s'han preparat un total de 10 concerts que es repartiran en dos dies (divendres és gratuït i dissabte s'ha de comprar entrada). Grups molt reconeguts en l'escena del punk i el rock dur com KOP, Gatillazo o Segismundo Toxicómano passaran aquests dies per l'escenari que hi ha instal·lat a la Pista Parc Alegria.

    Albert Civit, un dels organitzadors del festival, explica que ja s'han venut més de 1.000 entrades anticipades i que es preveu més assistència en aquest nou format del festival, que en motiu del desè aniversari s'ha ampliat a dos dies. Pel que a la procedència del públic, Civit explica que tot i que la majoria de gent ve de Catalunya, també hi ha persones d'arreu d'Espanya com Castelló i Madrid que també es desplacen a Juneda aquest cap de setmana. 

    Al llarg de la seva trajectòria, el Kalikenyo Rock s'ha anat vinculat amb algunes de les associacions del municipi com el Club Bàsquet de Juneda i el Grup de Diables Rojos de Juneda. De fet, els beneficis que s'obtinguin de la barra del concert, aniran destinats a aquest club esportiu.


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Dimecres, 27 de maig de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    Entrevista a Josep Maria Anglès, que s'encarrega de les exposicions del Passatge de la Vila de Carlet

    A 'Des de l'Oest' hem entrevistat a Josep Maria Anglès, l'encarregat de muntar les exposicions que podeu veure al Passatge de la Vila de Carlet. Un projecte, que tal com ens explica, serveix per portar a la memòria records d'una època passada i explicar a les noves generacions com es vivia en uns altres temps. Col·leccions de llums de carbur, de joguines antigues o d'objectes relacionats amb la cursa de l'oli són algunes de les coses que s'han pogut veure al llarg d'aquests últims tres anys. 'M'entusiasma aquell col·leccionisme que et porta a un temps passat -explica Anglès- aquell que narra la història vivencial de cada un".

    La història d'aquest projecte es remunta ara fa tres anys quan en Josep i la seva dona, la Magda, estant al museu de l'escultor basc Eduardo Chillida, van veure una finestra feta per aquest artista. "D'allí va sortir la idea de fer la mateixa finestra i adaptar-la al magatzem que tenim al Passatge de la Vila de Carlet", explica Anglès. Passa una mica de temps i en Josep Maria, aprofitant que feia 55 anys que havien fet la primera comunió una generació d'alumnes de 'Els frares', munta una exposició amb la fotografia d'aquella celebració i altres objectes d'aquella època. "A la gent li va entusiasmar allò i fins i tot hi van haver algunes persones que em van demanar una copia de la fotografia de la primera comunió perquè d'aquells nois que érem allí alguns ja no hi són". A partir de llavors en Josep Maria ha anat fent diferents exposicions. L'última està basada en còmics antics dels anys 50 i la podreu veure durant aquests dies al Passatge de la Vila de Carlet.


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Divendres, 22 de maig de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    L'Albert Echevarría de l'O'Brothers ens explica l'origen de la seva primera cervesa, la Gang Bang

    La Cerveseria O'Brothers de les Borges Blanques ha presentat a principis de mes la seva primera cervesa, la Gang Bang. Es tracta d'un producte elaborat de forma artesanal que conté ingredients com el gingebre i el timó.

    La imatge de la cervesa com pot ser el color de l'etiqueta o la forma de les lletres està inspirada en el moviment blaxploitation, un moviment cinematogràfic que va tenir lloc als Estats Units a principis dels anys 70 i que va consistir en un boom de cinema negre amb bandes sonores de coneguts artistes de l'època.

    Escoltem a continuació a l'Albert Echevarría de la Cerveseria O'Brothers que ens explica d'on surt aquesta iniciativa:


    | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa