•   Dimecres, 4 de novembre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Celestí Roca i Meritxell Viladegut ens expliquen com reservar millor els viatges de l'Imserso

  Els dies 16, 17 i 18 de novembre són les dates marcades perquè els pensionistes de la província de Lleida puguin anar a les agències de viatges a reservar els viatges de l'Imserso. Enguany s'ha retardat la data de les reserves a causa d'un conflicte entre els grups empresarials Mundiplan i Mundosenior. Tots dos volien quedar-se amb el contracte de les vacances a les illes Balears i a les illes Canàries. Finalment Mundiplan s'ha quedat amb l'organització d'aquests viatges. 

  A causa d'aquest fet, l'inici de tot el programa Imserso s'ha endarrerit quan en principi estava previst per mitjans d'octubre. De moment, a partir de les segona quinzena de novembre es podran començar a fer reserves de tots els circuits culturals i viatges a la costa, amb o sense transport i sortint des de Lleida.

  Celestí Roca i Meritxell Viladegut de l'agència Iltrida Viatges recomanen venir abans del 16 de novembre a l'agència per reservar hora i mirar quines dates i destinacions són les que més interessen. "Els pensionistes inscrits, quan rebin la carta, que vinguin a l'agència a veure quina zona els ha tocat, demanin informació i triïn quines opcions prefereixen", explica el director de l'agència, Celestí Roca.

  D'altra banda, Meritxell Viladegut, cap de l'oficina Iltrida de les Borges, recomana triar com més combinacions de viatges millor perquè així hi ha més possibilitats que et toqui alguna de les que vols. Podeu escoltar més recomanacions en la següent entrevista:


  | Descarrega'l com a: | MP3
  Foto: viajerosonline.org
 •   Divendres, 30 d'octubre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Josep Francesch, entrenador del CTT Borges: "Encara falta gent que s'acabi de conscienciar que tenim un club de l'elit nacional"

  Al magazín de tardes de Ràdio les Borges hem entrevistat a Josep Francesch, entrenador del CTT Borges que s'encarrega de fer les classes extraescolars del tennis taula a les diferents escoles de la comarca de les Garrigues i la Conca de Barberà. També fa entrenaments als centres Talma de Juneda i Acudam de Mollerussa, una tasca que considera molt gratificant.

  Amb ell hem fet un repàs de les pròximes dates importants en el món del tennis taula, com el Campionat de Catalunya per a discapacitats psíquics que se celebrarà a les Borges el pròxim 29 de novembre al Centre de Tecnificació.

  També hem aprofitat per preguntar-li sobre l'evolució del club, que el 2016 complirà 25 anys, i del seu alt nivell. "Encara falta gent que s'acabi de conscienciar que tenim un club de l'elit nacional", afirma Francesch.


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Divendres, 23 d'octubre de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Pere Olivart ens parla del vídeo 'Parc de la Banqueta. Patrimoni amb futur'

  L'associació la Banqueta de Juneda està presentant durant aquests dies el vídeo 'Parc de la Banqueta. Patrimoni amb futur', un clip que vol donar a conèixer el gran valor que tenen les banquetes arbrades, aquests vorals que hi ha a banda i banda dels canals.

  Pere Olivart, president de l'associació, destaca la importància de conscienciar a la població sobre el manteniment que han de tenir aquests espais verds, ja que "si no es poden arribar a perdre", afirma. Un els objectius del vídeo és sensibilitzar a la població enfront els calaixos de formigó amb què s'han revestit alguns trams del Canal d'Urgell i que posen en risc la supervivència de les banquetes.

  "Quan es va construir el Canal les lleres es construïen amb les pròpies arrels dels arbres però per evitar filtracions i millorar la conducció de l'aigua Casa Canal va apostar per altres mesures que no permeten que els arbres tinguin accés a l'aigua i això fa perillar la seva existència ", explica Olivart.

  El clip es va projectar el passat 16 d'octubre a Juneda i el 23 al Casal Marino de les Borges Blanques. En aquests actes també es van fer una sèrie de parlaments per donar valor a les banquetes des de diferents punts de vista com pot ser el seu potencial turístic, lúdic i esportiu.

  El pròxim 2016 farà 25 anys que es va formar l'associació la Banqueta de Juneda. Des de l'associació estan contents per la recent aprovació per part del Consell Comarcal d'iniciar la declaració de Bé Cultural d'Interès Local de les banquetes: "Ens permetrà protegir-les una mica més i els ajuntaments podran decidir quines actuacions es podran fer en aquest espai i quines no", afirma Olivart. 


  | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa