•   Divendres, 17 de juliol de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  'Quatre Quaranta', una novel·la del borgenc Toni Cambrodí que parla del valor de l'amistat i la cerca del Sant Greal

  Diversió, entreteniment i un xic d'ironia, aquests són alguns dels ingredients que es poden trobar a 'Quatre Quaranta', un llibre escrit pel borgenc Toni Cambrodí que narra la història de quatre amics que compleixen 40 anys i decideixen fer un viatge amb un objectiu molt clar: anar en la cerca del Sant Greal, l'elixir de la immortalitat.

  El llibre parteix d'un fet real, i és que en Toni i els seus tres amics (en Santi, en Miki i en Dani) fan un viatge quan compleixen 40 anys pels territoris on hi ha les millors denominacions d'origen del vi d'Espanya, ja que tots comparteixen la passió pel bon vi i el bon menjar. Així, la idea de fer el llibre va sortir d'en Toni, que mentre estava en el viatge va anar apuntant tot el que feien, de què parlaven i fins i tot què bevien.

  'Quatre Quaranta' és un llibre que partint del viatge que fan un grup d'amics quan entren a l'etapa dels 40, tracta temes com el valor de l'amistat, el gust per la gastronomia i també la ficció, en aquest cas en la cerca d'un mite tan universal com el Sant Greal. Si voleu saber més detalls d'aquesta novel·la i conèixer-ne els protagonistes, podeu escoltar l'entrevista que hi ha a continuació.


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Dijous, 16 de juliol de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Isidre Pinyol, tècnic de cultura del Consell Comarcal, ens parla de la 4a edició de les Garrigues Guitar Festival

  Les Garrigues Guitar Festival 'Memorial Emili Pujol' s'està convertint en un festival consolidat a la comarca, enguany ja és la quarta edició que se celebra. Es tracta d'un festival que destaca per la qualitat dels guitarristes que hi participen a la vegada que busca que els espectadors gaudeixin de la música en espais plens d'història. Neix el 2011, en commemoració del 125è Aniversari del naixement de l'insigne mestre guitarrista i musicòleg Emili Pujol "per impulsar, com a expressió cultural, la música culta a tots els racons de la seva terra natal".

  Entre les novetats d'enguany destaca el nombre de concerts, que ha augmentat de 9 a 12, una dada que Pinyol valora positivament i atribueix al fet que "els pobles de la comarca veuen amb bons ulls la iniciativa de portar el món de la música als pobles". En aquesta quarta edició a més, s'ha afegit un celler nou, la Vinya els Vilars d'Arbeca, que serà l'escenari amb què es tancarà el festival amb l'actuació del grup 'En clave de son'.

  Donar a conèixer les Garrigues Guitar Festival arreu de Catalunya ha estat un altre dels objectius que s'ha marcat el Consell Comarcal. Per aquest motiu l'agenda de concerts es va presentar a Barcelona, el passat 2 de juliol, a la parada 'Garrigues, colors i emocions' que hi ha al Mercat de la Concepció. "La gent de Barcelona queda sobtada de les diferents activitats que fem a la comarca i es dóna compte que la gent de ponent està viva, fa productes de qualitat i està al dia del que toca a nivell de país, a nivell de cultura", afegeix Pinyol.

  Finalment, una altra de les novetats que destaca el tècnic de cultura del Consell Comarcal és l'actuació de Carles Trepat, guitarrista nascut a Lleida i conegut en l'àmbit internacional. Serà la primera vegada que actua al festival, ho farà dissabte 22 d'agost a l'església de Sant Baptista de Vinaixa. A més d'ell, diferents artistes i estils passaran per les Garrigues al llarg d'aquest estiu, des del reconegut artista xilè Eulogio Dávalos fins a '22Strings Quartet' que oferirà un repertori de danses i cants populars. A les Borges particularment, actuarà el duet de la violinista Ala Voronkova i el compositor i guitarrista Sergi Vicente, divendres 17 de juliol als jardins del Terrall.
   


  | Descarrega'l com a: | MP3
 •   Dimecres, 8 de juliol de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

  Celestí Roca, d'Iltrida Viatges: "La informació que dóna Internet normalment és interessada, torna a ser important que un professional et pugui assessorar"

  Com es planifica un viatge? Què s'ha de tenir en compte? Són diversos els factors que s'han de valorar. El director d'Iltrida Viatges, Celestí Roca, assenyala que el més important és definir "on vols anar i què esperes trobar", tenint en compte també de quin temps disposes i amb qui faràs les vacances. "No és el mateix anar de viatge amb un grup d'amics que en parella o en família, quan planifiques un viatge has de mirar de satisfer les expectatives de tothom", afirma.

  El següent pas, un cop tens la idea definida, consisteix a executar-la, és a dir, fer els passos necessaris per preparar aquell viatge. Celestí Roca reivindica el paper que té l'agent de viatges a l'hora de fer aquesta funció. En aquest sentit, explica que "la informació que dóna Internet normalment és interessada (...) la persona que busca informació ja no sap destriar el gra de la palla i per això torna a ser molt important que un professional et pugui assessorar". Roca parla d'aspectes a tenir en compte com el nivell de vida del país on es viatja, les circumstàncies del moment (per exemple si hi ha una vaga de transports) o si sorgeix algun imprevist: "Des de l'agència oferim un telèfon 24 hores per solucionar els problemes que pugui tenir el client durant les vacances".

  Iltrida Viatges és una agència de serveis plens que té més de 35 anys d'experiència organitzant viatges. Té diferents oficines per Catalunya, una d'elles és la que hi ha a les Borges Blanques, l'encarregada de la qual és Meritxell Viladegut. Ella explica que la majoria de clients que van a l'establiment ja saben el que volen i a quin preu, "ens ajustem al que ells ja s'han mirat prèviament oferint el nostre assessorament personal i detallat", afegeix.


  | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa