•   Dimarts, 18 d'agost de 2015 / Meritxell Bayarri / L'Altaveu

    Lectures a la fresca i la 1a Bibliocursa, les activitats d'aquest estiu a la Biblioteca de Cervià

    A 'Des de l'Oest' hem entrevistat a Damià Alentorn, responsable de la Biblioteca de Cervià, que ens ha explicat quines activitats hi ha preparades per a aquest estiu. Totes elles tenen com a objectiu fer gaudir de la lectura d'una manera diferent, tot aprofitant les oportunitats que ofereix el bon temps. Per exemple, es faran lectures a l'aire lliure i es portaran llibres i revistes a les piscines per afavorir la lectura en aquest entorn.

    De cara al pròxim 21 d'agost hi ha preparada una sessió de lectures a la fresca que es farà a partir de les 22 hores a la Plaça Major de Cervià. S'hi llegiran relats i poemes relacionats amb la temàtica de l'agricultura i l'oli tot fent una degustació de pa amb oli i xocolata. A més, també se sortejarà un lot de productes de la cooperativa. L'acte està relacionat amb el projecte Biblioli que ha promogut enguany el Consell Comarcal.

    En l'entrevista que podeu escoltar a continuació Damià Alentorn també ens recomana una sèrie de llibres per llegir aquest estiu. N'hi ha per grans i també per petits, ja que aquest any s'ha engegat un nou projecte a la biblioteca, el de la Bibliocursa, per promoure la lectura entre els infants.

    Els llibres que ens recomana Alentorn són: 'La muntanya de llibres més alta del món', de Rocío Bonilla; 'El jardí de mitjanit', de Philippa Pearce, 'Algú com tú', de Xavier Bosch i 'Cremeu Barcelona!', de Guillem Martí.


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Diumenge, 23 d'agost de 2015 / Meritxell Bayarri /

    'Senyals de fum', la nova exposició de l'estudi Major 28 que mostra obres de joves artistes espanyols

    L'estudi Major 28 de la Floresta acull aquest cap de setmana i fins al dilluns 24 d'agost l'exposició 'Senyals de fum', una mostra d'art figuratiu feta a partir de diferents tècniques i disciplines artístiques en les quals es poden veure des de pintures relacionades amb el paisatge fins a muntatges creats a partir de petits objectes. 

    Els artistes convidats són Mar Cubero, Sergio D. Loeda, Ana de Fontecha, Israel Larios i Miguel Marina, del madrileny Estudio Mendoza, conjuntament amb Emilio David Rodríguez i Gennaro Sambalausz. Tots ells han portat les obres amb les quals estan treballant actualment i que responen a la recerca personal de cada un dels autors.

    Entre les obres exposades es podran veure pintures (Marina, Loeda), construccions singulars fruit de la repetició i reorganització de petits objectes, fragments industrials trobats (Cubero, de Fontecha) i altres elements més orgànics i inestables que munten i configuren l'espai expositiu (Larios).

    L'artista de l'estudi Major 28 de la Floresta, Lluc Baños, ha estat l'organitzador d'aquesta l'exposició. L'any passat es va celebrar una mostra semblant coincidint amb la Festa Major del poble. En aquesta ocasió Baños ha convidat artistes que va conèixer durant la seva estada a l'Accademia di Belle Arti di Bologna, la majoria dels quals provenen de la Facultat de Belles Arts de Madrid. La mostra es podrà visitar fins dilluns 24 d'agost cada dia a partir de les 7 de la tarda.


    | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

Des de l'oest

és l'espai que t'acompanya cada tarda a Ràdio les Borges. Presentat per Meritxell Bayarri, hi trobaràs la veu de les persones i entitats de les Borges Blanques i també dels pobles de la comarca. A través de divertides seccions podràs conèixer curiositats sobre la nostra història i la nostra gent, receptes de cuina, consells de salut, etc.

Categories:

Arxiu:

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa