•   Dijous, 26 de novembre de 2015 / Meritxell Bayarri / Nutrició

    Entrevista a Jaume Graus, del restaurant Miravall de Juneda

    Trinxat amb rosta de cansalada de pagès o melós de vedella amb bolets silvestres, aquests són els plats que ha escollit el restaurant Miravall de Juneda per a la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Una cuina tradicional que segons explica el seu responsable, Jaume Graus, està estretament relacionada amb l'espai on hi ha el restaurant. "Ja que estem en un mas antic de pedra i fusta, entenem que la cuina hi ha d'anar d'acord", afirma.

    Els menjars però, també estan pensats per sorprendre el comensal amb presentacions innovadores que li donen un toc modern al plat. D'altra banda, pel que fa a l'altre protagonista de la Mostra, l'oli d'oliva verge extra, Graus explica que l'han fet servir en el 1r i el 2n plat, així com en la majoria de coccions que fan durant l'any. "És la base de la cuina mediterrània i garriguenca", afegeix.

    El Mas de Miravall és un antic mas restaurat que té 250 anys. Té una part de casa de colònies perquè s'hi puguin allotjar grups de joves i famílies i una altra part on s'hi celebren casaments, comunions i altres tipus de celebracions. Segons el seu responsable, el que més destaca és que és un mas molt gran, un dels més grans que havia estat en funcionament a la plana de Lleida i en el qual hi havien viscut i treballat més de 100 persones. Actualment, a part del servei de restaurant també ofereixen altres activitats de lleure com unes pistes de paintball, piscina i zona infantil. "Tenim molt versatilitat a l'hora d'organitzar esdeveniments de tot tipus", conclou Graus.


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Dimecres, 18 de novembre de 2015 / Meritxell Bayarri / Nutrició

    Entrevista a Montse Freixa, del restaurant El Castell de la Floresta

    Un menú per tornar als orígens, als records de quan érem petits. Montse Freixa, cuinera del restaurant El Castell, explica que per aquesta 21a Mostra Gastronòmica ha recuperat els plats oblidats que menjava en la seva infantesa i els ha donat un toc més modernitzat. Així, es pot trobar una arengada amb raïm, conill amb romer o un pa amb vi i sucre 2.0. "La idea era poder recuperar tot allò que abans et feia sentir tan bé i recordar tots aquells temps", afegeix Freixa.

    D'altra banda, una altra de les característiques d'aquest menú és la gran varietat d'olis que s'utilitzen. "Hem volgut donar-li una mica més de protagonisme a l'oli català i hem decidit presentar un menú degustació de tast varietal d'olis", explica la cuinera de El Castell. D'acord amb aquesta idea s'ha maridat cada dos plats amb un oli varietal diferent amb l'objectiu d'explicar la virtut de l'arbequina i també dels altres olis. "Tots tenen el seu lloc a la cuina, si es combinen, cada u pot servir per harmonitzar un plat perfectament", afirma.

    El restaurant El Castell de la Floresta fa tres anys i mig que va obrir i des de llavors ha participat en totes les mostres gastronòmiques. Actualment també participa en un altre projecte, el de l'Oleoturisme Garrigues, que pretén potenciar el turisme de l'oli i enllaçar diferents engranatges com pot ser la visita a un molí d'oli, conèixer els espais històrics que hi ha al territori o bé fer un tast gastronòmic. "Les Garrigues està per descobrir, la gent no coneix que hi ha una comarca que té molts racons amagats, que té molta història i té moltes coses per ensenyar", afirma Freixa. 


    | Descarrega'l com a: | MP3
  •   Divendres, 13 de novembre de 2015 / Meritxell Bayarri / Nutrició

    Entrevista a Rosa Mònico, propietària del restaurant la Placeta d'Arbeca

    Molts productes de la terra i també de temporada, aquests són els ingredients que ha escollit el restaurant la Placeta d'Arbeca per elaborar el menú de la 21a Mostra Gastronòmica. S'hi poden trobar delícies com un carpaccio de peus de porc, pastís de bolets o una broqueta de secret ibèric amb taronja i tomata confitada, totes elles elaborades pel seu cuiner i propietari, Jaume Culleré.

    A Des de l'Oest hem entrevistat a Rosa Mònico, també propietària de la Placeta, que ens explica que aquest és el 2n any que estan a la Mostra. "L'any passat era la primera vegada que hi participàvem i ens va sorprendre", afirma. Segons Mònico, els clients que hi van solen ser de la comarca o de la província i són persones que ja han repetit altres anys i van fent ruta pels diferents restaurants.

    Fins al pròxim 13 desembre es podrà degustar aquest menú que s'ofereix des de la Placeta i que està elaborat amb oli d'oliva verge extra de la cooperativa d'Arbeca. L'espai on es podran degustar aquests plats també és rellevant, just al costat del Molí d'Argilés, de principis del segle XIX i que conté grans moles de pedra i premses hidràuliques dels anys vint. Podeu conèixer més detalls en la següent entrevista:


    | Descarrega'l com a: | MP3

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa